Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da tarla yangını: 30 dönümlük tarla kül oldu! İşte o anlar!

Aksaray’ın Balcı köyünde, biçerdöverin

Aksaray’ın Balcı köyünde, biçerdöverin tarlada çalıştığı esnada çıkan yangın, 30 dönümlük ekili alanı kül etti. Köylülerin ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın bir saat içinde kontrol altına alındı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Balcı köyünün Çatak mevkiinde, dün öğle saatlerinde meydana gelen yangın büyük bir maddi zarara yol açtı. Biçerdöverin tarlada biçim yaptığı sırada çıkan yangın, kısa sürede yayılarak yaklaşık 30 dönümlük ekili alanı etkisi altına aldı.

Yangını fark eden köylüler, kendi imkanlarıyla alevleri söndürmeye çalıştı ancak çabaları yetersiz kaldı. Durumun ciddiyetini anlayan köylüler, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine hızlıca harekete geçen Ortaköy itfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı ve yangına müdahale etti.

İtfaiye ekipleri ile köylülerin yaklaşık bir saat süren ortak çalışması sonucunda yangın kontrol altına alındı ve daha fazla alanın zarar görmesi önlendi. Ancak yangın sonucu 30 dönümlük ekili arazi tamamen yanarak kül oldu.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yangının çıkış nedenini araştırmak üzere inceleme başlattı. Yangının kesin çıkış sebebi henüz belirlenemezken, köylüler olayın şokunu yaşıyor.

Yangının tarlada büyük bir hasara yol açması, köylülerin emeklerini bir anda yok etti. Yetkililer, benzer olayların önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

Fatma Altınok