Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Sürücü “Yok” Dedi, Polisin Dikkati Sayesinde Gerçek Ortaya Çıktı!

Polisin Dikkati Sayesinde Tedirgin Hareketler Sergileyen Sürücünün Aracında Silah Bulundu

Polisin Dikkati Sayesinde Tedirgin

Aksaray’ın merkeze bağlı Akin köyü yolunda gerçekleştirilen asayiş uygulaması sırasında, polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu hafif ticari araçta yapılan aramada, torpido gözünde şarjörü dolu ve takılı vaziyette bir kurusıkı tabanca ele geçirildi. Tabancanın başka birine ait olduğunu beyan eden sürücü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre olay,  Aksaray’ın merkeze bağlı Akin köyü yolunda, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde asayiş uygulaması gerçekleştiren Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 68 BC plakalı hafif ticari aracı şüphe üzerine durdurdu. Yapılan rutin ehliyet ve ruhsat kontrolünün ardından araç sürücüsü ve yolcuların üzerleri arandı.

Polis ekiplerinin, araç sürücüsü A.K.’ye araçta silah veya suç aleti olup olmadığını sorması üzerine sürücü, “Yok” cevabını verdi. Ancak, sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden şüphelenen ekipler, araçta detaylı bir arama yapmaya karar verdi. Yapılan aramada, aracın torpido gözünde şarjörü dolu ve takılı vaziyette bir kurusıkı tabanca bulundu.

Tabancanın, başka birinin üzerine fatura edilmiş olmasına rağmen, sürücü A.K. silahın kendisine ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine sürücü, ifadesi alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili olarak Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.

Bu olay, polisin dikkati ve profesyonel yaklaşımı sayesinde suç unsurlarının tespit edilip gerekli işlemlerin yapılması açısından önemli bir örnek teşkil etti. Aksaray Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, benzer uygulamaların devam edeceğini ve suçla mücadelede kararlılıkla çalışacaklarını belirtti.

Hakan Hidayet DENİZ