Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da sel suları köyü bastı; Evler yıkıldı tarlalar su altında kaldı!

Aksaray’da sel felaketi, Osman Çıtağa ait evi kullanılamaz hale getirdi. Selin şiddeti köyde büyük maddi hasara yol açtı.

Aksaray'da sel felaketi, Osman

Aksaray’ın Nurgöz köyü, Ekecik Dağı’ndan gelen sel sularının etkisiyle büyük bir felaket yaşadı. Sel suları, köyde ciddi hasarlara yol açarken, Osman Çıtak’a ait evde ise zarar meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre; Aksaray Ekecik köyünde yağan yağmur suları sele neden oldu,  Sel yağışların aniden şiddetlenmesiyle birlikte dağdan hızla aşağı inerek Nurgöz köyünü vurdu. Selin gelişini fark eden köy sakinleri, hızla güvenli bölgelere kaçmaya çalıştı. Ancak selin ani ve yoğun olması nedeniyle bazı evler sular altında kalarak evlere su bastı.

Osman Çıtak’ın evi, sel sularına kapılarak büyük hasar gördü. Çıtak, “Yağmur şiddetini artırdığında dışarıdaydım. Eve geri döndüğümde, dereden gelen sel suları evimizi tamamen kaplamıştı. Ailemle birlikte zor da olsa dışarı çıkmayı başardık, ama evimiz artık kullanılacak durumda değil tüm eşyalarım sele kapıldı,” dedi.

Köydeki diğer evler de selden nasibini aldı. Bazı evlerin duvarları yıkıldı, bahçeler ve tarım alanları su altında kaldı.

Avni KURU