Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da şehir eşkiyaları bisikletlere işte böyle saldırdı!

Aksaray Belediyesinin vatandaşların kullanımına sunduğu ve günde binlerce kişinin faydalandığı akıllı bisikletlere yapılan saldırılar tepki topladı. Şehir genelinde üç farklı durakta bulunan dokuz akıllı bisiklet, kimliği belirsiz kişiler tarafından sepetleri ve kilitleri kırılarak tahrip edildi.

Aksaray Belediyesinin vatandaşların kullanımına

Aksaray Belediyesi, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Her gün binlerce vatandaşımızın kullandığı akıllı bisikletlerimizden ne istediniz?” diyerek tepkisini dile getirdi. Açıklamanın devamında, şehrin farklı noktalarında bulunan bisikletlerin bazı kendini bilmez kişiler tarafından zarar gördüğü, ancak saldırganların güvenlik kameraları sayesinde tespit edileceği ifade edildi. “Görüntüler elimizde, bunu yapanlar elbet bulunacak, emniyet güçlerimiz tarafından gereken yapılacaktır” sözleriyle de konunun takipçisi olunacağı vurgulandı.

Belediye yetkilileri, bisikletlerin hem şehre hem de vatandaşlara hizmet etmek için konulduğunu belirterek, “Geleceğimiz ve şehrimizin güzelliklerini korumak için lütfen daha dikkatli ve özenli olalım” çağrısında bulundu. Bu tür vandalizmin, şehirdeki modern ulaşım imkanlarına zarar verdiğini ve vatandaşların bu tür olaylar karşısında daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden yetkililer, bisikletlerin yeniden kullanıma sunulacağını ancak benzer olayların tekrar yaşanmaması için güvenlik tedbirlerinin artırılacağını duyurdu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Aksaray Emniyeti güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerle failleri kısa sürede yakalayarak göz altına aldı..

Avni KURU