Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Sazan Sarmalıyla 800 Bin TL’lik Dolandırıcılık!

Aksaray’da bir vatandaş, aracını

Aksaray’da bir vatandaş, aracını satmak isterken dolandırıcının tuzağına düştü. Sazan Sarmalı yöntemiyle 800 bin TL dolandırılan mağdurlar, polise başvurdu.

Aksaray’da meydana gelen dolandırıcılık olayı, araç alım-satımında yaşanan bir tuzakla gündeme geldi. Bir vatandaş, arabasını satmak amacıyla 1 milyon TL fiyat etiketiyle ilan verdi. Ancak ilana yanıt veren dolandırıcı, “Arabanı 1 milyon 200 bin TL’ye satabilirim” diyerek Aksaraylı vatandaşı kandırdı. Dolandırıcı, aracı 800 bin TL fiyatla satış sitesine koydu ve İstanbul’da başka bir vatandaş araca ilgi duyduğunu belirterek dolandırıcı ile pazarlığa oturdu. Alıcı, 1 Milyon TL değerindeki aracı 800 bin TL fiyatla almanın sevincini yaşarken, satıcı da 1 Milyon TL değerindeki aracını 1 milyon 200 bin TL fiyatla satıyor olmanın sevinci içerisindeydi. Alıcı ve satıcı ucuza alma ve pahalıya satma sevincindeyken iki taraf birbirleriyle para mevzusunu gündeme getirmedi.

Mağdur vatandaşlar İstanbul’dan Aksaray’a gelerek, aracı ekspertize götürüp araç kontrolü yaptılar. İstanbul’dan araç almak için gelen müşteri iddialara göre telefonda kendini araç satıcısının kuzeni olarak belirtilen dolandırıcının hesabına parayı attı. Satıcı paranın gelmediğini belirtmesi üzerine alıcı ve satıcı bankaya gitti. Bankada gerçekleri öğrenen alıcı ve satıcı dolandırıldıklarını fark etti. İddialara göre dolandırıcının İBAN numarasına 800 bin TL’yi yatıran vatandaşlar, polise başvurarak durumu bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri şikayet üzerine olayla ilgili inceleme başlattı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, araç alım satımlarında aracın değerinin altında ya da üzerinde fiyat verilmesi durumunda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca Aksaray Emniyeti aracın ruhsat sahibi haricinde kimseye ödeme yapılmamasının önemini vurguladı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz