Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da okulda şiddet: Öğretmeni sopa ile darp edip kolunu kırdı!

Aksaray’da öğretmen, alacağını isteyen kişi tarafından sopayla darp edilerek kolu kırıldı.

Aksaray'da öğretmen, alacağını isteyen

Edinilen bilgiye göre; Aksaray merkeze bağlı Yenimahallede bulunan bir İlköğretim Okulu’nda bugün yaşanan üzücü olayda, sınıf öğretmeni Aziz K.’a karşı şiddet kullanıldı.

Müşteba E. (63) adlı şahıs, 3000 TL alacağı olduğunu iddia ederek okula geldi. Okulda öğretmenle arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada Müşteba E. adlı şahıs öğretmeni sopayla darp etti. Olayda öğretmenin kolunun kırıldığı bildirildi.

Olayın ardından hemen ambulans çağrıldı ve öğretmen, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumuyla ilgili öğretmenin kolunun kırıldığı bilgisi verilirken, öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Polis ekipleri, olayın akabinde saldırganı yakalayarak gözaltına aldığı bildirildi. Olayın detaylarıyla ilgili soruşturma sürerken, okul yetkilileri ve öğrenci velileri, bu tür saldırıların artık son bulması gerektiğini vurguladı.

Bu tür vakalar, eğitim camiasında endişe ve üzüntü yaratırken, toplumun geneline yönelik bir uyarı niteliği taşıyor. Eğitim kurumlarında güvenli bir ortamın sağlanması için tüm paydaşların işbirliği içinde olması gerektiği vurgulandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Başkanı Ali Toprak; “ Şiddete hayır konulu eylemimizin üzerinden daha bir hafta geçmemişken bir yenisiyle daha karşılaştık. Okulumuz öğretmenlerinden Aziz K. bir vatandaş tarafından okul bahçesinde darp edilmiştir. Öncelikle bu şiddet eylemini şiddetle kınıyorum. Devletimizin tüm kurumları ayaktadır, görevi başındadır. Bir öğretmenimize, bir eğitimciye hesap sormak, ceza kesmek herhangi bir vatandaşımızın ne yetkisindedir ne görevindedir ne de sorumluluk alanıdır. Devletimizin kurumları eğer devlet memuru hata yaparsa devletimiz zaten gerekli işlemleri yapacaktır. Dolayısıyla bize düşen görev, vatandaşlara düşen görev bu kanunlara saygılı olmaktır. Şunu da özellikle sizlerle paylaşmak istiyorum. Yenimahalle ilkokuluna ve ortaokuluna veya ülkenin herhangi bir yerinde görev yapmak için bölge insanına, öğrencilere hizmet etmeye gelen elinden geldiğince hizmet edip onlara bir şeyler kazandırmaya çalışan, eğitim veren, öğretim veren, insanlarımız saygıyı çoktan hak ediyor. Bizim bu bölgedeki insanlarımızın, Aksaraylılarımızın devlet memurlarımıza, eğitim çalışanlarına, sağlık çalışanlarına, emniyet görevlilerine sahip çıkması önemlidir. Devletimizin birliği ve beraberliği bu şekilde sağlanacaktır. Hiç kimse kendi başına bir başka insana özellikle bir öğretmene ceza verme yetkisine sahip değildir. Bir daha bu ve buna benzer bir faaliyetin yaşanmamasını diliyor, temenni ediyor, yetkililere özellikle Cumhurbaşkanımızdan söz verdiği şiddete hayır yasasını çıkarmasını, hayata geçirmesini bekliyor buradan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bir diğer talebimiz ise şu olacaktır. Türk Eğitim Sen, eğitim çalışanının yanındadır biz elimizden geldiğince sizlerin temsilcisi olacağız sesimizi duyurmaya çalışacağız” dedi.

Fatma Altınok