Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da okul güvenliği için sıkı denetimler başladı:  Öğrencilerin emniyeti öncelik!

Aksaray’da çocuk ve gençlerin

Aksaray’da çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim uygulaması kapsamında okul, çevresi ve okul servis araçlarına ilişkin denetim icra edildi.

Aksaray Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çocuk ve gençlerin güvenli bir ortamda okullara gidip gelmelerini sağlamak amacıyla denetimlerine devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre; 22 Ocak 2024 tarihinde başlayan yarıyıl tatiline bitmesinin ardından yeniden başlayan okullarda öğrencilerin güvenli bir şekilde okullara girip çıkmaları adına denetim faaliyeti gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 05 Şubat 2024 tarihinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim uygulaması kapsamında merkez ve ilçelerde (170) adet okul ve çevresi kontrolünü sağladı.  Okul servis araçlarına yönelik yapılan denetim sonucunda kusurlu olan servis araç ve sürücülerine KTK ilgili madde gereğince idari yatırım uygulandı.

Ayrıca, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından okul servis araç ve sürücüleri, internet kafe, tekel bayii, market, kahvehane oyun salonları, park-bahçeler kontrol edilerek şüpheli görülen şahısların UYAP/GBT kontrolleri yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya yönelik yapılan açıklama ile çocuk ve gençlerin huzur ve güvenli bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Haber: Fatma Altınok