Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da okul çevrelerinde sıkı denetim

  Aksaray İl Emniyet

 

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla büyük bir denetim operasyonu gerçekleştirdi. 11-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen denetim faaliyetlerinde, il merkezi ve ilçelerde toplam 170 okul ve çevresi incelendi.

Denetimler sırasında, 72 okul servis aracı detaylı bir şekilde sorgulanarak trafik kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi ve 3 servis araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Ayrıca, 12 internet kafe, 3 tütün ve tütün mamülleri satan işyeri, 61 tekel bayii, 40 bakkal, 30 kahvehane ve 11 metruk bina denetlendi. Bu denetimler sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Denetimlerin ayrılmaz bir parçası olan Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulamaları da yoğun bir şekilde gerçekleştirildi. Toplamda 2207 şahsın GBT sorgulaması yapıldı. Bu sorgulamalar sonucunda, hırsızlık, suç eşyası satın alma, hakaret ve basit yaralama gibi suçlardan aranan 4 şahıs yakalandı. Ayrıca, GBT sorgularında 1 kayıp şahıs ve 1 yoklama kaçağı şahıs tespit edilerek gerekli işlemler başlatıldı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği bu kapsamlı denetim faaliyetleri, öğrencilerin ve vatandaşların huzur içinde bir eğitim dönemi geçirmelerini sağlamak amacıyla titizlikle yürütülmüştür. Kamu düzeninin ve güvenliğin korunması için benzer denetimlerin devam edeceği belirtiliyor.

Haber ;Ağustos Gerçe