Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da kaybolan çobanın cansız bedenine ulaşıldı!

Aksaray’ın Ağaçören ilçesinde, Abalı ve Şabanlı köyleri arasında hayvanlarını otlatmak için bölgeye çıkan 70 yaşındaki çoban Seyit Dede Görgülü’den iki saat boyunca haber alınamaması üzerine yapılan arama çalışmaları sonucu yaşlı adamın cansız bedenine ulaşıldı.

Aksaray’ın Ağaçören ilçesinde, Abalı

Görgülü’nün ailesi ve köylülerin verdiği bilgiye göre, yaşlı adamın genellikle aynı saatlerde geri döndüğü ve bölgeden ayrılmadığı belirtildi. Ancak bu kez uzun süre dönmemesi üzerine endişe büyüdü ve yetkililere haber verildi.

Ağaçören Kaymakamlığı, Jandarma ve AFAD ekiplerinin organize ettiği arama çalışmalarına çok sayıda köylü ve gönüllü de katıldı. Bölgedeki yoğun arazi şartları ve kötüleşen hava koşulları, arama çalışmalarını zorlaştırsa da ekipler hız kesmeden çalışmalarına devam etti. Çalışmaların sonucunda, akşam saatlerine doğru kalp krizi geçiren Seyit Dede’nin cansız bedeni körgözlek mevkiinde Yenişabanlı köyü yakınlarında bir arazide bulundu.

Görgülü’nün hayatını kaybetmesi üzerine, bölgedeki vatandaşlar derin üzüntüye boğulurken, olayla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatıldı. Yaşanan bu trajik olay, köy halkını yasa boğarken, Seyit Dedenin ölüm nedeni kalp krizi olduğu öğrenildi.

Avni KURU