Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Kaçak Alkol Ticaretine Büyük Darbe: Jandarma Ekipleri Harekete Geçti!

Aksaray Gülağaç ve Güzelyurt

Aksaray Gülağaç ve Güzelyurt İlçe sınırları içerisinde (2) şahsın  sahte, kaçak alkol imal ve ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma ekipleri eş zamanlı operasyon düzenledi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından insan güvenliği, sağlığı ve ekonomisine yönelik oluşturduğu tehdit ve zararlar nedeniyle, sahte, kaçak alkol imal ve ticaretini yapan şahıs veya şahıslara yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Gülağaç ve Güzelyurt İlçe Jandarma Komutanlıkları ekipleri tarafından istihbari çalışmalar gerçekleşti.
Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Gülağaç ve Güzelyurt İlçesi mülki sınırları içerisinde E.B. ve Ş.A. isimli şahısların sahte, kaçak alkol imal ve ticareti yaptığı bilgisi elde edildi. Edinilen bilgi doğrultusunda Jandarma ekipleri eş zamanlı operasyon düzenledi.
Düzenlenen operasyonda; (3200) litre sahte rakı, (100) litre sahte şarap, (50) litre sahte viski, (1) adet sahte alkol imalatında kullanılan damıtma (imbik) düzeneği ele geçirildi. Jandarma ekipleri ele geçirilen malzemelere el koyarak şüpheli şahısları yakalayarak gözaltına aldı. Jandarma ekipleri şüpheli şahıslar hakkında gerekli adli işlemlere başlattı.
Jandarma ekipleri konuya yönelik yaptığı açıklamasında, “Vatandaşlarımızın görme kaybı başta olmak üzere, birçok sağlık sorununa ve can kayıplarına neden olan sahte, kaçak alkol üretim ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” dedi.

Haber: Fatma Altınok