Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Jandarma operasyonu: nesli tükenmekte olan hayvanları ticaret yapan şahıs gözaltına alındı!

Jandarma Eskil’de nesil tükenmekte

Jandarma Eskil’de nesil tükenmekte ve bulundurulması yasak olan hayvanları besleyerek ticaretini yaptığı tespit edilen bir şahsın ikametine operasyon yaptı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi içerisinde doğal hayatın ve yaban hayvanların korunması amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre;  Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle işbirliği içerisinde çalışma gerçekleştirildi.

Yapılan çalışma sonucunda;  Aksaray Eskil İlçesi sınırları içerisinde bir şahsın ikametinde, nesli tükenmekte, beslenmesi ve bulundurulması yasak olan hayvanları besleyerek ticaretini yaptığı bilgisi edinildi.

Bunun üzerine Jandarma ekipleri, Eskil Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda şahsın ikametine düzenlendi. Düzenlenen operasyon sonucunda; (2) adet Angut Kuşu, (2) adet Suna Kuşu, (2) adet Sülün Tavuğu, (4) adet Yaban Ördeği, (1) adet Karabatak, (1) adet Sülün, (1) adet Yeşil Başlı Ördek, (4) adet Mısır Kazı, (4) adet Tavus Kuşu, (2) adet Kanada Kazı, (1) adet Akyanaklı Kaz, (6) adet Sakarca Kazı, (1) adet Bağırtlak, (1) adet Mandarin ele geçirildi.

Operasyon sonucu bulunan hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek şüpheli şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıs Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Bununla birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından şahsa 78.650 TL İdari Para Cezası kesildi.

Jandarma ekipleri konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, doğal hayatın ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla devam edileceğini söyledi.

Haber: Fatma Altınok