Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Jandarma, okul servislerini ve trafik güvenliğini denetliyor

Aksaray İl Jandarma ekipleri

Aksaray İl Jandarma ekipleri yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin ve okul servis aracı şoförlerinin herhangi bir kazaya karışmalarını önlemek ve kazaları en aza indirilmesini sağlamak adına tedbirler alınması hususunda kontrol ve denetimleri sağlıyor.

       

Edinilen bilgiye göre; 2023- 2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Aksaray İl Jandarma Komutanlığı çocukların huzur ve güven içerisinde eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla sorumluluk alanları içesinde okul çevresinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim ve kontrol faaliyeti gerçekleştirdi.

Jandarma ekipleri denetimleri esnasında; okulları ziyaret ederek, okullarda güvenli eğitim öğretim ortamı sağlanması amacıyla öğrencilere güvenli internet kullanımı, trafik güvenliği, servis araçlarında emniyet kemeri takmanın önemi gibi temel konularda bilgilendirme yaptı. Jandarma ekipleri öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileğinde bulunarak Jandarma dergisi, boyama kitabı ve çeşitli hediyeler verdi.

Jandarma ekipleri okul servis araçlarının karıştığı kazaları en aza indirilmesi amacıyla okul servis araçlarını denetleyerek, uygunluk konuları hakkında gerekli kontroller yaparak okul servi aracı şoförlerini trafik güvenliği eğitim hususunda bilgilendirme yaptı.

Jandarma ekipleri konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarını huzur ve güven içerisinde sürdürmeleri için eğitim, farkındalık ve denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” dedi.

Haber: Fatma Altınok