Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Jandarma Motosiklet Denetiminde Sıkı Kural: Plakasızlar Trafikten Men Edildi!

Aksaray Trafik Jandarması tarafından

Aksaray Trafik Jandarması tarafından motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik uygulanan denetim faaliyetlerinde tescil plakasız, sürücü belgesiz ve kasksız olarak motosiklet kullanan sürücülere gerekli idari para cezası uygulanmış olup tescil plakasız motosikletleri ise trafikten men edildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından, yaz ayalarında artış gösteren motosiklet kazalarının önlenebilmesi amacıyla kapsamalı çalışma icra edildi.

Edinilen bilgiye göre, Trafik Jandarması tarafından motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik denetim faaliyeti icra edildi.

İcra edilen denetimlerde; sürücü belgesi, ruhsat, koruma başlığı (kask) ve gözlüğü kontrolü yapıldı. Denetimler sırasında Jandarma ekipleri, durdurulan motosikletlerin çalıntı olması, sahte veya ikiz plaka kullanılması ihtimaline karşı plaka ve motor-şase numaralarından sorgulamalar yaparak kontrol etti. Ayrıca tescil plakasız, sürücü belgesiz ve kasksız olarak motosiklet kullanan sürücülere gerekli idari para cezası uygulayarak, tescil plakasız motosikletleri ise trafikten men etti.

Trafik Jandarma ekipleri, denetimler esnasında durdurulan motosiklet sürücülerine ve yolcular kask ve gözlüğü kullanımına hakkında bilgiler vererek önemine dikkat çekildi.

Jandarma Komutanlığı motosiklet kazalarının en aza indirilmesine yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Haber: Fatma Altınok