Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Jandarma; atık borulardan mama ve su kabı yapıyor 

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı plastik atık borulardan mama, yem ve su kapları yaparak doğaya bıraktı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, sokak hayvanlarının korunması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla çevre dostu bir girişimde bulundu.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma (HAYDİ) Tim Komutanlığı tarafından kullanım ömrünü tamamlamış plastik borulardan yapılan mama ve su kapları, sokak hayvanları için belirlenen noktalara bırakıldı.

Geri dönüşüm alanlarından toplanan plastik borular, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı personeli tarafından özenle işlenerek sokak hayvanları için kullanışlı mama ve su kaplarına dönüştürüldü. Bu sürdürülebilir yaklaşım, atıkların çevresel etkilerini azaltmanın yanı sıra, sokak hayvanları için günlük ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla örnek bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, geri dönüşümün sadece çöp değil, aynı zamanda bir kaynak olduğu bilinciyle, çevre, doğa ve hayvanları koruma adına kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Bu anlamlı girişim, sadece Aksaray’ın değil, tüm Türkiye’nin ve dünyanın yaşanabilir bir yer olma yolunda atılmış önemli bir adımı temsil ediyor.

Haber: Fatma Altınok