Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Hazine Bulundu; On Binlerce Sikke ve Tarihi Eser Ele Geçirildi!

Aksaray’da gerçekleştirilen operasyonda, tarihi

Aksaray’da gerçekleştirilen operasyonda, tarihi eser kaçakçılarına darbe! Binlerce Bizans ve Roma dönemine ait obje ve sikke ele geçirildi, şüpheliler adli makamlara teslim edildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, defineci olarak bilinen şahısların tarihi eser kaçakçılığı faaliyetlerini önlemek için kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen istihbari çalışmalar neticesinde, F.K. ve M.A. isimli şahısların tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

KOM Şube Müdürlüğü ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, şüphelilerin kullandığı araç Merkez İlçe sınırları içerisinde durduruldu. Araçta yapılan kontrollerde binlerce Bizans ve Roma dönemine ait obje ve sikke ele geçirildi.

Toplamda 650 adet Bizans ve Roma dönemine ait obje, 110 adet Roma dönemine ait yüzük ve 13.949 adet Bizans ve Roma dönemine ait sikke bulundu. Şüpheli şahıslar hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, tarihi ve kültürel mirasın korunması için gece gündüz demeden titizlikle çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Haber: Fatma Altınok