Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da havadan ve karadan cezalar yağdı!

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, Trafik

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, Trafik Güvenliği İçin Havadan Denetim Yaptı.

10 Ekim 2023 tarihinde Aksaray Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla Havacılık Daire Başkanlığı ile işbirliği yaparak helikopterle özel bir denetim gerçekleştirdi. Saat 14.00-15:30 arasında yoğun trafiğin olduğu güzergâhlarda helikopterle havadan özel denetim yapıldı.

Denetim kapsamında, araçlarda bulunan süs, aksesuar, eşya ve çıkıntılar ile ilgili kurallara uymayan sürücüler, seyir halinde cep telefonu kullananlar, emniyet şeridi ve emniyet kemeri ihlali yapan sürücüler tespit edildi. Helikopterle yapılan denetim, hatalı sürücülerin tespiti amacıyla görevli ekiplere anında bildirildi.

Toplamda 36 araç ve sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu’na göre idari para cezası uygulandı. Denetimlerin ardından, sürücülerle yüz yüze iletişim kurularak yapılan ihlaller kendilerine aktarıldı. Gerekli cezai işlemler uygulandıktan sonra sürücülere uyarılar yapılarak, trafik güvenliği bilinci artırılmaya çalışıldı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, gelecekte de benzer denetimlerle trafik güvenliğini sağlamaya yönelik kararlılıkla devam edeceğini kamuoyuna duyurdu. Helikopterle yapılan özel denetim, şehirdeki trafik güvenliğine dair önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Haber: Ağustos Gerçe