Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da geceyi mağarada geçirdi

Aksaray Ortaköy ilçesi Ozancık

Aksaray Ortaköy ilçesi Ozancık köyünde yaşayan Zihinsel engelli Fuat Çöl kaybolunca geceyi Babakonağı köyünde bulunan bir mağarada geçirdi.

Bilindiği üzere dün Aksaray’da zihinsel engelli vatandaş kayıp olmuş 200 kişilik ekip arama ve kurtarma çalışmaları başlatmıştı. Olayın üzerinden saatler geçmesi ile zihinsel engelli vatandaş Baba konağında bulundu.
Olay; Aksaray Ortaköy ilçesi Ozancık köyünde meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre; Aksaray Ortaköy ilçesi Ozancık köyünde ikamet eden zihinsel engelli 50 yaşında Fuat Çöl dün saat 10.30 da evden çıktı bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

Yakınları çevrede yaptıkları arama sonucu özürlü adama ulaşamayınca 112 Acil Çağrı merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine Jandarma, 112 sağlık AFAD ve İHH yardım ekipleri sevk edildi.
Olay yerine gelen arama ve kurtarma ekipleri zihinsel engelli adamı bulmak için sabaha kadar arama çalışmaları yaptı. Yaklaşık 200 kişiden oluşan ekip köy etrafında bulunan mandıra, kuyu ve boş arazilerde arama çalışmaları başlattı. 24 saat aralıksız süren arama ve kurtarma çalışmalarında Zihinsel özürlü adam sabahın aydınlanması ile komşu köy Babakonağı yakınlarında bir mağarada bulundu. 112 sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale olay yerinde yapılırken Fuat Çöl’ün sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.
Geceyi Babakonağı köyü yakınlarında bir mağarada geçiren Fuat Çöl kurtarma ekipleri tarafından bulunarak ailesine teslim edildi. Nerede kaldığını ifade etmeye çalışan zihinsel engelli vatandaş yaşadığı o korku dolu anları anlattı. Evinden bir şeye sinirlenerek hava almaya çıktığını sonra havanın kararması ile burada bulunan bir mağaraya sığındığını ve geceyi burada geçirdiğini ifade etti.

Haber: Fatma Altınok