Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Film Sahnelerini Aratmayan Kovalamaca Kameralara İşte Böyle Yansıdı!

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Akin köy yolunda şüpheli bir araca ‘Dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan sürücü, ters yola girerek kaçmaya başladı ve polis ekipleri tarafından takibe alındı. Sürücünün tehlikeli araç kullanımı nedeniyle takip sonlandırılırken, sürücüye toplam 9 bin 452 TL para cezası kesildi.

 

Aksaray’da halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan asayiş uygulaması, heyecan dolu anlara sahne oldu. Edinilen bilgilere göre; İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Akin köy yolunda gerçekleştirdikleri denetimde şüphe üzerine 68 HD 596 plakalı otomobile ‘Dur’ ihtarında bulundu. Ancak sürücü, polisin ihtarına uymayarak aracı polis ekiplerinin üzerine sürdü ve hızla ters yola girerek kaçmaya başladı.

Bu sırada yaşananlar, hem gazetecilerin hem de araç kamerasının kayıtlarına yansıdı. Sürücünün kaçması üzerine polis ekipleri derhal araçlarına binerek takibe başladı. Aksaray sokaklarında yankılanan siren sesleriyle süren kovalamaca, aksiyon filmlerini aratmayan sahneler yaşanmasına neden oldu.

Kaçan sürücü, ara sokaklara girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Ancak polis ekipleri, sürücünün çok hızlı ve tehlikeli araç kullanması sebebiyle, olası bir kaza riskine karşı takibi sonlandırdı. Kaçan aracın plaka bilgileri üzerinden yapılan incelemede, sürücüye dur ihtarına uymamaktan bin 506 TL, ters yolda seyretmekten 6 bin 439 TL ve trafiği tehlikeye sokmaktan bin 507 TL olmak üzere toplam 9 bin 452 TL para cezası kesildi.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan bu denetimler, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak adına büyük önem taşırken, yaşanan olay bu tür kontrollerin ne denli gerekli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Avni Kuru