Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Eski Nişanlısını Öldüren Zanlıya Ağırlaştırılmış Müebbet!

Eski nişanlısını silahla vurarak öldüren zanlı Muhammet Kılıç, çıkarıldığı mahkemede ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca zanlıya yaralama ve diğer suçlardan da çeşitli hapis cezaları verdi.

Eski nişanlısını silahla vurarak

Olay, 3 Aralık 2022’de Taşpazar Mahallesi 801 sokakta meydana geldi. Melike Arıbaş (15), ailesiyle birlikte bir yakınının düğününe gitmek üzereyken, bir yıl önce ayrıldığı eski nişanlısı Muhammet Kılıç’ın silahlı saldırısına uğradı. Kılıç, Arıbaş’ı başından vurdu ve babası Doğanay Arıbaş’ı da boynundan yaraladı. Genç kız, kaldırıldığı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Saldırgan Tutuklandı

Olay yerinden kaçan Kılıç, kısa süre sonra yakalanarak tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan Kılıç, ‘tasarlayarak kasten öldürme ve yaralama’ suçlarından yargılandı.

Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kılıç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Doğanay Arıbaş’ı yaralamaktan 15 yıl, olay sırasında polis memuru Şahin Ay’a yönelik kasten öldürme teşebbüsünden 14 yıl ve diğer davetliler Bayram Ali Arıbaş, Tekin Aygün ve Davut Yavaş’a yönelik suçlarından 13 yıl 6’şar ay hapis cezası aldı. Kılıç’a, ‘6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunu’na muhalefet’ suçundan da 2,5 yıl hapis cezası verildi.

Adalet Yerini Buldu

Melike Arıbaş’ın babası Doğanay Arıbaş, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, “Aldığı ceza sonrası aile olarak bir nebze olsun içimiz ferahladı. Bu ceza, çocuk katillerine örnek olsun. Başka Melike’lerin başına böyle bir olay gelmesin. Adalet yerine buldu.” dedi.

Mahkeme kararı, aileyi bir nebze de olsa rahatlatırken, yaşanan trajedinin izleri uzun süre silinmeyecek gibi görünüyor.

Avni Kuru