Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da eğitim yılına güvenlik atağı: Jandarma okul çevrelerinde denetimlere başladı!

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından şehir içerisindeki asayiş çalışmaları hız kazandı. Çocukların huzur ve güven ortamı içerisinde okula gidip gelmeleri için çalışmalara başlayan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, okul çevrelerinde eş zamanlı denetim ve kontrol faaliyeti gerçekleştirdi.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması

Edinilen bilgiye göre; Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından icra edilen çalışmalar sırasında; ekipler tarafından okullar ziyaret edilerek, okullarda güvenli eğitim öğretim ortamının sağlanmasına yönelik öğrencilere; trafik güvenliği, servis araçlarında dikkat etmeleri gereken kurallar ve emniyet kemeri takmanın önemi gibi temel konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Jandarma tarafından öğrencilere yönelik verilen bilgilerin yanı sıra servis sürücülerine yönelik denetim ve bilgilendirme çalışması da yapıldı. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, okul servis araçlarının karıştığı kazaların en aza indirilmesi amacıyla okul servis araçları denetleyerek, yönetmelik hükümlerine uygunluk konularında gerekli kontrolleri yaptı ve okul servis aracı şoförlerine trafik güvenliği konularında bilgilendirmede bulundu.

Yapılan faaliyetler hakkında açıklamada bulunan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarını huzur ve güven içerisinde sürdürmeleri için eğitim, farkındalık ve denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” ifadelerine yer vererek yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Ağustos Gerçe