Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da çiftçiler Jandarma tarafından uyarıldı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığına

Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi Komutanlığınca, tahıl hasadı döneminin başlamasıyla birlikte, meydana gelebilecek anız yangınlarının önlenebilmesi için bilgilendirme faaliyetleri yapıldı.

Bu kapsamda, 2023 yılı tahıl hasadı döneminin başlamasıyla birlikte, tarım arazilerinde insan ve araç hareketliliğinin artması nedeniyle, meydana gelebilecek anız yangınlarının önlenebilmesi adına, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle müşterek olarak Aksaray İl genelinde bulunan çiftçilere ve hasat nedeniyle bölgeye gelen biçerdöver sürücülerine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti icra edildi.

Aksaray İl Jandarma ekipleri tarafından icra edilen farkındalık çalışmasında çiftçilere; anız yakmanın toprağa, çevreye ve doğaya verdiği zararlar hakkında bilgiler verilerek, konu ile ilgili broşür dağıtımı yapıldı. Arazide bulunan biçerdöver sürücülerine ise araçlarında yangın söndürme tüpü bulundurmaları ve araziye yangına neden olabilecek yanıcı veya yakıcı madde atmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Haber: Ağustos Gerçe