Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Bir Şirket 200 Milyon Liralık Vurgun Mu Yaptı

Araba almak için şirket

Araba almak için şirket çalışanlarına yaklaşık 266 bin TL para verdi. Ancak ne arabasını alabildi ne de parasını aksine almadığı arabalar için birde icralık oldu.
Aksaray’da otomobil ve emlak sektörü üzerine hizmet veren bir şirketin iflas mı yoksa dolandırıcılık mı yaptığı, olayı ile ilgili 100’lerce kişi mağdur edildiği iddia edilirken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Edinilen bilgiye göre; Ersin C., Enişte lakaplı Enes Malik A. (26), Fatih T. ve Selahattin G. isimli şüpheli şahıslar Aksaray ve civarında ev, araba ve arsa satma vaadiyle yaklaşık 100 kişiden 150-200 milyon TL civarında para ve evrak alıp piyasayı dolandırdığı iddia edildi.
Bilindiği üzere Ersin C. Adlı şahıs sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda; herkesten özür dileyerek şirketinin iflas ettiğini duyurmuş ve şehirden ayrıldığını belirtmişti.
Ersin C. Adlı şahıs sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda; Hepinizden özür dilerim kimseye zarar vermek istemedim. Şirket durumumuz çok fazla mal kırdırıp zarar gösterdiği için bu ay olan ödemeleri karşılayamamaktadır. Devam edip mal alıp satıp ödememizi yapabilirdik. Ama daha fazla piyasaya zarar vermek istemedik ve bunun için iflas kararı almış bulunmaktayız dedi. Ersin C. Adlı şahıs paylaşımının devamında; Gerekli tüm ödemelerimiz bir süre gecikecektir.30.04.2023 tarihli tüm çeklerimiz nakit sıkıntımız yüzünden yazılacaktır. Karşılıklı olan alacaklarımızı çek ve nakit alamadık ve gerçekten sıkıntıya girmiş bulunmaktayız. Kapıdaki tüm arabalarımız yerlerine iade edilmiştir. Şirketimiz üzerine satışı olan araçlarımız ve gayrimenkullerimiz bulunmaktadır. İcra yolu ile alma imkânınız vardır. Sizler hala mal vermeye çalışırken biz size daha fazla zarar vermeyi istemeyip şehirden ayrılma kararı aldık. Fazla süre olmadan geri dönüp tüm borçlarımızı kapatacağız. Bugün bizi yargılamayın, Aksaray’da geçmişi batak binlerce insan dolu, bu piyasa içinde canlı kalmak zaten mucizeydi. Özür dileriz. Ersin Can Emlak Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. diyerek son verdi.
Konuyla ilgili İsminin açıklanmasını istemeyen mağdurlardan biri gazetemize yaptığı açıklamada, “Araba almak için yaklaşık 266 bin TL para verdim ancak ne araba alabildim ne de paramı geri alabildim aksine almadığım arabalar için birde icralık oldum” dedi.
Olayla ilgili açıklama yapan mağdur vatandaş; “ Ben araç almak için bu şirket içerisinde olduğunu sonradan öğrendiğim Selahattin G. ile irtibata geçtim. Kendisi 20 yıllık komşumdur. Selahattin G. ile 2 araba için pazarlık yaptım ve arabalar için 101 bin TL banka hesabına ve 165 bin TL’lik çek verdim. Bana araçların geleceğini o esnada da araçların satış işlemlerini yapalım dedi. Ben de 20 yıllık komşum olduğu için Selahattin G. isimli şahsa güvendim ama ne araçlar verildi, ne de satış işlemleri yapıldı dedi.
Konuyla ilgili konuşmasına devam eden mağdur; Araçları almadığım gibi araçlar için verdiğim çekten dolayı bu şirket içerisinde olan Fatih T. İsimli şahsa benim verdiğim çek verilerek hakkımda icra işlemeleri başlatıldı. Ben bunu duyar duymaz bu şahıslara ulaşmak istedim anacak bir türlü muhatap bulamadım. Bunun üzerine şikâyetçi oldum. Sonraki günler öğendim ki benim gibi 100’ yakın kişinin ev, arsa ve araba verme vaadiyle para ve evrak alınarak kandırdığını öğrendim” dedi.
Açıklamalarına devam eden mağdur vatandaş; Ersin C. Adlı şahıs sosyal medya hesabından özür niteliğinde bir paylaşım yaparak kendisini mağdur ve haklı göstermeye çalışıyor. Kamuoyunu sanki şirketini normal bir iflas gibi göstermeye çalışıyor. Şu anda bu konudan dolayı ben mağdurum benim gibi 100’lerce kişi olduğu ifade ediliyor. Devletimizin bu şahısları yakalayarak adalet önüne çıkarmasını ve yapılan işlemlerin incelenmesini istiyorum dedi. Haber: Avni Kuru