Aksaray’da bir apartmanda bacadan yükselen duman mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Olay, Çerdiğin Mahallesi 1058 Sokak’ta bulunan üç katlı bir binada meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, apartmanda bulunan bacanın tıkanması sonucu yangın çıktığı iddia edildi. Bacadan yükselen yoğun duman kısa sürede bina içerisindeki dairelere yayıldı. Durumu fark eden apartman sakinleri 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması başlattı.
Ekipler, bina içerisinde yanan sobaların kovalarını dışarı çıkararak güvenlik önlemleri aldı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da dumandan etkilenme yaşanmazken bazı dairelerde maddi hasar meydana geldi.
Olay yerinde güvenlik önlemleri alınırken polis ekipleri yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlattı.
Avni Kuru

