Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da alkol pazarlığı: Ehliyetsiz sürücüden polisle şaşırtan pazarlık!

Aksaray’ın Gülağaç ilçesi Kireçlik

Aksaray’ın Gülağaç ilçesi Kireçlik Mevkii’nde durdurulan bir araç sürücüsünün alkol kontrolünde 0.53 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücünün daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan yakalandığı ve ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Üçüncü kez yakalanan sürücüye 25 bin 954 TL para cezası kesilirken, ehliyetine 5 yıl süreyle el konuldu.

Aksaray’ın Gülağaç ilçesi yolu Kireçlik Mevkii’nde, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Asayiş Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen rutin yol kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 06 BYE 638 plakalı araç, uygulama noktasına 50 metre kala durdu ve bu durum, polis ekiplerinin dikkatini çekti.

Polis ekipleri, şüphe üzerine aracın yanına giderek sürücü K.A.’yı (38) aşağıya indirdi ve araçta arama yapmaya başladı. Sürücünün tedirgin davranışlarından şüphelenen ekipler, K.A.’yı alkol kontrolüne tabi tutmak istedi. Ancak sürücü, “Üfletmeyin bana, üfletmeyin komiseri” diyerek alkol metreye üflememek için direnç gösterdi. Kısa bir süre sonra yapılan kontrolde, K.A.’nın 0.53 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.

Alkol kontrolünün ardından, polis ile sürücü arasında adeta bir Levent Kırca tiyatrosu yaşandı. Sürücü K.A., polise alkol dışında başka bir ceza yazmaları için dil dökerken, “Alkolden ayrı başka bir şey yaz. Yoksa ehliyet 5 sene alınacak” şeklinde pazarlık yapmaya çalıştı. Bu sırada polis ekipleri sürücüden ehliyetini isterken, K.A., “Ehliyetim sizde” diye cevap vererek bir kez daha Levent Kırca repliklerini anımsattı.

Yapılan sorgulamada, K.A.’nın daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan ve ehliyetsiz araç kullanmaktan yakalandığı belirlendi. Bu nedenle ehliyetine daha önceki yakalanmalarda el konulmuştu. Üçüncü kez alkollü ve ehliyetsiz olarak yakalanan K.A.’ya 25 bin 954 TL para cezası kesildi ve ehliyetine bu kez 5 yıl süreyle el konuldu.