Aksaray’ın Ağaçören ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen çalışmada, şüphe üzerine durdurulan bir araçta yüksek miktarda kaçak ürün ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, Ağaçören mevkiinde yapılan yol kontrolünde durdurulan araçta jandarma ekiplerince detaylı arama yapıldı. Aramalarda piyasa değeri yaklaşık 7 milyon lira olan kaçak tütün malzemeleri, çeşitli tıbbi ürünler ve cep telefonları bulundu.
Operasyon, Ağaçören İlçe Jandarma Komutanlığı ile Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı KOM Şube ekiplerinin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirildi. Kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili adli sürecin başlatıldığı öğrenildi.
Yetkililerden yapılan açıklamada, “Kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar aralıksız devam edecektir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği önceliğimizdir” ifadelerine yer verildi.
Jandarma ekiplerinin ilçede suç ve suçlularla mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.
Ağustos Gerçe

