Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 5 firari Jandarmaya takıldı!

Jandarma ekipleri, yol kontrolü

Jandarma ekipleri, yol kontrolü ve devriye faaliyetleri esnasında farklı suç işleyen ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası olan toplam (5) şahsı yakaladı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi içerisinde emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, yasadışı faaliyeti olan kişi veya kişileri tespit etmek, suç ve suçlu bağlantılarını ortaya çıkarmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları üzerine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahası içerisinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik, asayiş ekipleri tarafından  yol kontrolü ve devriye faaliyetleri esnasında “Hırsızlık ve Hakaret” suçlarından aranan ve hakkında “6 yıl 2 ay 18 gün” kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilen bir şahıs, “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan aranan ve hakkında “4 yıl 2 ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilen bir şahıs, “Hırsızlık” suçundan aranan ve hakkında “4 yıl 6 ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilen bir şahıs, “Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak” suçundan aranan ve hakkında “1 yıl 8 ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilen bir şahıs, “Silahlı Tehdit” suçundan aranan ve hakkında “2 yıl 1 ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilen bir şahıs olmak üzere toplam (5) şahıs yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şahsılar Jandarmadaki, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Çıkardıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Jandarma ekipleri konuya yönelik açıklamasında vatandaşların huzur ve güven içinde yaşaması, il genelinde asayiş ortamının sağlanması amacı ile titiz ve gayretli çalışmalarına gece gündüz devam edeceklerini söyledi.

Haber: Fatma Altınok