Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 32 Bin TL ceza yiyen Alkollü ve Ehliyetsiz sürücü; Alkol yok 1 tane bira içtim!

Aksaray Cumhuriyet Mahallesi TOKİ

Aksaray Cumhuriyet Mahallesi TOKİ Caddesinde şehir merkezine ikamet eden biri sürücü tedirgin davranışları yüzünden paçayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekipleri ile bekçiler şehir içerisinde uygulama yaptığı esnasında TOKİ’den şehir merkezi istikametine seyreden 51 plakalı aracı durdurdu. Sürücünün tutarsız davranışları sebebiyle alkol muayenesi yapan polis ekipleri, F.M. (30) isimli sürücünün 2.37 promil alkollü olduğunu ve ehliyetsiz olduğunu tespit etti.
Alkollü ve ehliyetsiz şekilde trafiğe çıkarak trafiği tehlikeye sokan sürücüye “Neden alkollü araç kullanıyorsunuz?” sorusu yöneltilince “Alkol yok ki baba” diyerek cevap verdi. Sürücünün 2.37 promil alkollü çıktığı hatırlatılınca “1 tane bira içtim abi” diyerek özür diledi.
Tehlikeli sürücüye polis ekipleri tarafından idari yaptırım uygulandı. Alkollü sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL, ehliyetsiz ve alkollü şahsa araç teslim ettiği için de araç ruhsat sahibine de 12 bin 977 TL olmak üzere toplam 32 bin 393 TL para cezası kesildi. Polis ekipleri sürücü ifadesi almak için polis merkezine götürürken araç ruhsat sahibine teslim edildi.

Fatma Altınok