Aslen Karabüklü olan ve Aksaray’a saman işinde çalışmak için gelerek çadırda zor şartlar altında hayatını devam ettiren epilepsi hastası 32 yaşındaki Anıl Akgül yatırım dolandırıcılarının kurbanı oldu. Akgül yaklaşık 210 bin TL dolandırıldı. Dolandırılması sonucu eşinin 3 çocuğunu da alıp kendisini terk ettiğini iddia eden Akgül, “Bu parayı kredi çekerek yatırdım. Mağdurum!” dedi.
Yatırım dolandırıcıları tarafından mağdur edildiğini iddia eden Anıl Akgül Aksaray Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yaparak şikâyetçi oldu.
Akgül olayı şu şekilde anlattı: “Bir sosyal paylaşım sitesi üzerinde Türkiye genelinde hizmet veren bir petrol firmasının adının bulunduğu ‘Yatırım Yap Kazan’ şeklinde bir sponsorlu reklam gördüm. Bu reklamın gerçek olduğunu düşündüğüm için ilgili sayfaya tıkladım. Bu sayfanın şu an için URL adresini ve kullanıcı adını hatırlamıyorum. Sayfaya giriş yaptıktan sonra yatırım yapmak için sayfaya bazı kişisel bilgilerimi ve telefon numaramı yazdım. Ben bilgilerimi ve telefon numaramı yazdıktan sonra beni bazı GSM numaraları aradı. Şahıs veya şahıslarla yaptığım görüşmeler sonucunda beni yönlendirmelerini dinledim ve yönlendirmeleri ile birlikte bana belirtilen şu anda URL adresini hatırlamadığım bir sayfaya girdim. Bu sayfaya yatırım yapmak için kullanacağım söylenen Market isimli sayfadır. Ben sayfa üzerinden işlem yapmaya başlayacağım söylendi ve bana bazı IBAN numaraları söylendi. Ben bana belirten IBAN numaraları hesaplara para gönderdim. IBAN numaralarına para gönderdikçe yatırım yapmak için kripto aldığım gözüküyordu. Bu kriptoları alıyor ve para kazanmaya başlıyordum. Ben para yatırdıkça almış olduğum coinler artıyor ve kazancım artıyordu. Kazançlarımı çekmek istediğimde şahıslar bana sürekli bahane uydurmaya başladı ve sonunda parayı çekemedim. Parayı çekemediğim için ve şahısların sürekli bahaneler ile beni oyaladığını anlayınca bu şahıslarında dolandırıcılık eyleminde bulunduklarını anladım. Yaşadığım mağduriyet sebebiyle maddi zararım yaklaşık 210 bin TL tutarındadır.” dedi.
Akgül sözlerinin devamında; ”Ayrıca bu görüşme gerçekleştirdiğim şahıs ve şahıslar ben bu eylemleri yapmayacağını söylediğim de bana yardımcı olmak için bir uygulamayı telefonuma indirmemi söylediler. Ben uygulamayı indirdim ve uygulama üzerinden giriş bilgilerimi şahsa gönderdim. Uygulama üzerinden bağlanarak bana yardımcı olmaya çalıştılar ve işlemler için bazı adımlar onların yönlendirilmesi sonucunda yaptım. Görüşme gerçekleştirdiğim şahıslar bana ayrıca bana başka bir uygulama daha indirmemi söylediler. Ben bu uygulamayı da indirdim bu uygulamadan da bana IBAN adresi olarak belirtmiş oldukları sonradan cüzdan adresi olarak öğrendiğim cüzdan adresine de para transferi yaptım. Göndermiş olduğum tutarların tamamı buradan bana belirtilen cüzdan adresine gönderilmiştir.” dedi.
Kendisini dolandıran kişilerin IBAN ve isim bilgilerini de Emniyet Müdürlüğü’ne bildirerek şikâyetçi olan Anıl Akgül, yaşadığı mağduriyeti başka vatandaşların da yaşamaması için sosyal medya üzerinden yapılan bu tür reklamlara kimsenin inanmaması ve tanımadıkları hiç kimseye para göndermemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Avni Kuru