Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Jandarma, ilkokul öğrencilerine eğitim verdi

Aksaray İl Jandarma Komutanlığını

Aksaray İl Jandarma Komutanlığını Aksaray İl Merkezinde bulunan Timur Sarrafoğlu İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinde oluşan heyet 22 Eylül 2023 tarihinde ziyaret etti.

         

Jandarma İl Komutanlığını ziyaret eden öğrencilere Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezinin tanımı yapılarak 122 acil çağrı numarasının önemi anlatıldı. Jandarma ekipleri çocuklara telsiz üzerinden görevdeki Jandarma personeline çağrı yaparak başarılar dileğinde bulundu.
Jandarma ekipleri öğrencilere kışla içerisindeki trafik eğitim parkurunda; emniyet kemerinin önemi, trafik işaret ve lambaları ile yaya geçidinin kullanımı hakkında uygulamalı trafik eğitimi verdi. Jandarma ekipleri öğrencilere Jandarma envanterinde olan yerli ve milli silah, araç ve motosikletlerin tanıtımını yaptı. Öğrencileri araç ve motosiklete bindiren Jandarma ekipleri öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerini sağladı.
Jandarma ekipleri tarafından hazırlanan Jandarma köpeklerinin gösterisinin izletilmesinin ardından kışla içerisinde bulunan hayvanat bahçesini öğrencilere gezdirdi.

Jandarma ekipleri daha sonra öğrencilere, Kriminal Kısım Amirliği tarafından açılan stant da Olay yeri incelemede kullanılan cihaz ve malzemelerin tanıtımı yaparak olay yerinde tespit edilen bulguların toplanmasında ve muhafazasında kullanılan teknikler hakkında eğitim vererek bilgilendirdi.
Jandarma ekipleri, Jandarma Komutanlığı binası içerisinde öğrencilere yaptığı gezi ve eğitimin ardından öğrencilere ikramlarda bulundu. Jandarma ekipleri öğrencilere, Jandarma çocuk dergisi ve boyama kitabı hediye ederek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Jandarma ekipleri konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarını huzur ve güven içerisinde sürdürmeleri için eğitim ve farkındalık faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” dedi.
Haber: Fatma Altınok