Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Emniyeti 6 ayda 6 bin 66 şahıs hakkında yasal işlem yaptı. 581 şahıs tutuklandı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü,

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, yılın ilk yarısında yapılan faaliyetleri açıkladı. Polis ekipleri, 1 Ocak-30 Haziran arasında 6 bin 66 şahıs hakkında yasal işlem yaparken 581 şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Emniyet güçleri, hukukun üstünlüğü ve devlet otoritesinin tesis edilmesi, bireylerin temel hak ve hürriyetlerinin korunması, toplumun düzen içerisinde yaşamını sürdürmesi, vatandaşların can ve mal emniyetinin sağlanması, çocuk ve gençleri tehdit eden uyuşturucu ile mücadele başta olmak üzere, kaçakçılık, organize suçlar, mala ve şahsa karşı işlenen asayiş suçlarının aydınlatılması ve olay faillerinin yakalanmasına yönelik yaptığı çalışmalarda büyük başarı sağladı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları 7/24 çalışmalarla suç ve suçlularla mücadelelerini sürdürürken halka da güven vermeye devam ediyor. Emniyet ekipleri, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında da çalışmalarını sürdürdü.

2023 yılının ilk yarısında yapılan çalışmalarda meydana gelen 5 bin 749 adli olaya karıştığı tespit edilen 6 bin 66 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yaparken, 213 şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis ekiplerinin yaptığı yol kontrollerinde ise, 117 bin 201 şahsın UYAP sorgusu yapılırken, daha önceden haklarında yakalama kararı çıkan 832 firari şahıs yakalandı. 368 şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve yılın ilk 6 ayında toplam tutuklu sayısı 581’e yükseldi.

Emniyet ekiplerince karayollarında trafik güvenliğini temin etmek, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmesini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde; 74 bin 992 araç ve sürücüsü kontrol edilirken, kusuru bulunan 16 bin 325 araç ve sürücüsüne idari para cezası uygulandı. Yapılan kontrollerde 395 araç trafikten men edilirken, kural ihlali yapan 220 sürücünün de ehliyetine geçici olarak el konuldu.

Haber: Fatma Altınok