Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray dahil 10 ilde FETÖ operasyonu: İşte operasyon görüntüleri!

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 10 İlde gerçekleştirilen operasyonlarda hareketli anlar yaşandı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 10 ilde yapılan operasyonlara ait görüntüleri paylaşarak, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini bildirdi.

FETÖ’ye yönelik geniş kapsamlı operasyonlar, örgütün karanlık odaklarına sert bir darbe vurdu. İstanbul’dan Ankara’ya, Balıkesir’den Antalya’ya içerisinde Aksaray’ında bulunduğu 10 ilde gerçekleşen KISKAÇ-4 Operasyonları, örgüt mensuplarını köşeye sıkıştırdı. Polisin kararlı mücadelesiyle 32 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen KISKAÇ-4 Operasyonları, FETÖ’nün karanlık faaliyetleriyle mücadeleyi sürdürdü. Operasyonlarda örgüt mensuplarının saklandığı ‘Gaybubet evleri’ de deşifre edildi. İstanbul’da yapılan operasyonlarda ev sahibi ve aranan FETÖ üyeleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yakalandı.

Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Ordu, Balıkesir, Tokat, Aksaray, Afyonkarahisar, ve Konya merkezli operasyonlarda, örgütün ‘Askeri Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyet gösteren 11 şüpheli de gözaltına alındı. Ayrıca Ankara ve Bursa’da gerçekleştirilen operasyonlarda örgütün ‘GATA Yapılanması’ içerisinde faaliyet gösteren 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Balıkesir’deki operasyonlarda, örgüt içerisinde farklı meslek gruplarında faaliyet yürüten ve Bank Asya hesaplarına sahip olduğu belirlenen 5 şüpheli gözaltına alındı. Aydın’da gerçekleşen operasyonda ise örgüt üyesi olduğu tespit edilen 1 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda ayrıca, çok miktarda döviz, altın ve Türk Lirası ile birlikte tabanca, dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili yaptığı açıklamada; “Kahraman polislerimizin gösterdiği başarı, milletin güven ve desteğiyle birleşerek terör örgütlerine karşı kararlılığımızı gösteriyor. Allah ayağınıza taş değdirmesin” ifadelerine yer verdi.

Haber: Hakan Hidayet Deniz