Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

81 ilde trafik denetimi; ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar takan 807 sürücüye ceza yağdı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla 81 ilde Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından 01- 26 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşen denetimleri paylaştı.

“Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak Kullanan “(Çakar Lamba) ya da “Emniyet Şeridini İhlal Eden Sürücülere” yönelik uygulanan ve 81 ilde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından uygulandı.

Bu kapsamda trafikte “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan” kişilere yönelik yapılan denetimlerde, 807 sürücü tespit edilerek araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) çıkarttırıldı.  5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya konuya ilişkin yatığı açıklamasında ise; “Her zaman ifade ettiğimiz gibi, trafikte önceliğimiz: “önce insan”. Görevi sırasında Işıklı ya da Sesli Uyarı İşareti Bulunan Cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok