Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

62 İlde FETÖ’ye yönelik eşzamanlı “kıskaç-15” operasyonu; Aksaray’da var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’nün devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 62 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen ve “Kıskaç-15” adı verilen operasyonlar, 62 ilde eş zamanlı olarak yapıldı ve toplamda 544 şüpheli yakalandı.
Bakan Yerlikaya, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirtti. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, FETÖ’cülere göz açtırmayacaklarını ve milletin huzuru, birliği ve beraberliği için güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
İçişleri Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yapılan açıklamada, operasyonların Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Batman, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Düzce, Bilecik, Eskişehir, Giresun, Gaziantep, Tekirdağ, Sakarya ve Kırıkkale illerinde gerçekleştirildiği bildirildi.
Operasyonlarda, şüphelilerin örgüt sorumlularının talimatıyla kamu kurumlarına giriş sınavlarına yönlendirildikleri tespit edildi. Sınavlara başvuran örgüt üyelerinin, örgüte bağlılıklarının çeşitli şekillerde kodlandığı ve bu kodlamada bulunan kişilerin sınavı kazanmalarının amaçlandığı anlaşıldı. Ayrıca, şüphelilerin bir kısmının örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları ve ByLock içeriklerinde isimlerinin geçtiği, ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları belirlendi.
Bakan Yerlikaya, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, milletin huzuru ve güvenliği için operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Haber Merkezi