Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

158 FAİLİ MEÇHUL OLAY AYDINLANDI

aksaray emniyet müdürlüğünce yapılan

aksaray emniyet müdürlüğünce yapılan titiz ve başarıçalışmalar sonucunda 2018 yılında 158 faili meçhul olay aydınlandı.

aksaray emniyet müdürlüğünce yapılan yazılı basınaçıklamasında;  “gelişen toplum yapısıiçerisinde suç olgusu da değişim göstermektedir. toplum hayatında büyük yaralaraçan suç olgusunun önlenebilmesi amacıyla önleyici hizmetlerin yanı sıra“delilden sanığa” prensibi ile olay yerinin bilimsel yöntemlerle incelenmesi önplana çıkmaktadır.

teknolojik ve bilimsel metotların yardımıyla olayyerinden elde edilen maddi deliller suçların çözümü ve faillerin tespitinde çokbüyük rol oynamaktadır. maddi deliller, mahkemede adeta “dilsiz tanıklar”olarak adaletin tesisine büyük fayda sağlamaktadırlar. hatta insanlarıntanıklıkları dahi maddi delilleri yok edememektedir.

aksaray emniyet müdürlüğü olay yeri İnceleme Şubemüdürlüğümüz, teknolojinin getirdiği yenilikler ve sağladığı imkânlarla suçlamücadelede önemli bir görev üstlenmiştir. İlimiz genelinde meydana gelenhırsızlık, cinayet, silahlı saldırı, kurşunlama, kundaklama, yağma, yangın,narkotik suçlarında olay yerleri uzman personel tarafından titizlikleincelenerek delil araştırması yapılmıştır.

olay yeri İnceleme Şube müdürlüğü ekiplerimiz tarafından2018 yılı içerisinde yapmış oldukları çalışmalarda olay yerlerinden eldeettikleri vücut İzi, kimyasal, biyolojik, balistik bulgular sayesinde failimeçhul 158 olayı aydınlatmışlar, 2017 yılında 140 olan aydınlatma sayısı 158 eçıkarılarak %13 oranında bir artış sağlanmıştır” denildi.

haber yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Ortaköy Kaymakamı Ahmet Karatepe, Bayramın
Sıradaki Haber Ortaköy Kaymakamı, Bayramın ilk günü vatandaşlarla buluştu!