Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

15 Temmuz Ortaokulu’nda “Din Düşmanlığı” ile ilgili yeni iddialar; Gündeme bomba gibi düştü!

G.Ö. S isimli öğretmen

G.Ö. S isimli öğretmen ile ilgili Din düşmanlığı iddiası: Öğrencilere aşağılayıcı ve düşmanca söylemler!

Edinilen bilgiye göre; Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu’nda görev yapan G.Ö. S isimli öğretmenin, derslerinde öğrencilere yönelik din karşıtı ve aşağılayıcı sapkın düşüncelerini empoze eden ifadeler kullandığı iddiası büyük yankı uyandırdı. Veliler, Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu’nda görev yapan bir öğretmenin din karşıtı özelde ise İslam düşmanlığı niteliğindeki söylem ve eylemleri kabul edilemez. Görev ve yetkisinin dışına çıkan, öğretmenlik meslek etiği ilkeleri ayaklar altına alan, toplumun değerleriyle ve milletin inancıyla alay eden ve aşağılayan mesleğinin yüz karası sözde öğretmen hakkında idari ve adli yönden hukukun gereğinin yapılacağına olan inancımız tamdır diyerek, İl Millî Eğitim Müdürlüğünün bu hukuksuzluğa ve inanç düşmanlığına hızla tepki vererek soruşturma başlatmıştır. Adli yönden de gereğinin yapılacağı beklentisi karşılanmalıdır dedi.

G.Ö.S’nin “Adem cennetten kovuldu, biz niye cennete girmeye çalışıyoruz?”, “İslâm dini Arapların uydurduğu bir dindir.”, “Benim iki kızım var, ikisi de deist.”, “Bir şeyi sorgulamadan inanmayın.” ve “Cennet Tanrıların fuhuş yeri.” gibi söylemleriyle öğrencilere İslam karşıtı fikirlerini empoze ettiği öne sürülüyor.

Yeni iddialar,

Öğretmenlerin yıllarca köy kasaba ve ilçelerde çalışıp merkeze gelmek için hizmet puanı toplarken  G. S. Ö isimli öğretmenin 2017 yılında usulsüz bir şekilde ilin en büyük Ortaokulu FSM’ye, Köy ve kasabadaki öğretmenlerin hakları gasp edilerek 2 yıllık öğretmen olmasına rağmen usulsüz torpille atandığı iddia edildi.

Yine köy kasabadaki öğretmenlerin buralara gelmek için yıllarca atanmak için beklerken 2018 yılında hiçbir gerekçe gösterilmeden FSM’den 15 Temmuz Ortaokulu’na yine usulsüz atamasının olduğu iddia edildi.

G.Ö. S nin eşinin memur olmasına rağmen tüm sosyal medyada yorumlar yaptığı, dernekleri vakıfları. STK ve siyasi partileri aradığı iddia edildi. Sosyal medyada eşim Atatürkçü yerel basına düşürdük destek verin ulusala taşıyalım yorumları yaptığı iddia edildi.

Soruşturmayı yürüten müfettişlerin ikisinin de yardımcı olduğu tek başlarına soruşturma yapamayacağı konulara hakim olmadıkları iddia edildi.

G.Ö. S isimli öğretmenin okulda hiçbir meslektaşıyla görüşmediği konuşmadığı yer değişikliği verilmesine rağmen Okuldan ayrılmak istemediği iddia edildi.

Okuldaki okul aile birliği  ve tefbis bilgilerinin milli eğitim veya birileri tarafından öğretmene ulaştırıldığı şüphe uyandırdığı iddia edildi

Ailelerin ve okuldaki öğretmenlerin Tepkisi Büyüyor;

 Yetkililere Çağrı!

 Veliler  bu türden hadsiz ve nefret suçu içeren söylem ve eylemlere fırsat verilmemesi, faiilleri hakkında gereğinin ivedilikle yapılması, millî eğitim camiasının bu türden din, inanç, değer ve toplum düşmanlarından arındırılması; ifade ve öğretim özgürlüğü hakkının suiistimal edilmesinin önlenmesinin yanında dine ve inanca saygılı gerçek bir demokratik toplumun inşasının da ön koşulu olduğu ifade edildi.

Veliler toplumun savunmasız üyeleri olan çocuklarımızın psikolojik ve ruhsal gelişimleri için sağlıklı bir eğitim ortamının tesisi zorunludur. Ancak Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu’nda yaşadığımız türden, genç dimağları çocuklarımızı zehirlemeye yönelik din ve inanca yönelik yönelik saldırılar, üstü kapalı bir nefret suçu olduğu cihetle topluma verdiği zarardan çok daha fazlasını çocuk gelişimine ve sağlıklı bir okul ortamına verdiğini ifade ettiler.

 Veliler Dinsel nefretin ayrımcılık, düşmanlık  ve nefrete kışkırtma şeklini alacak biçimde ifade edilmesi en sert şekilde cezalandırılmalı; bu ve benzeri söylem ve davranışlara karşı sıfır tolerans politikası güdülmelidir. Çocuklarımızın, gençlerimizin düşünce ve inançlarını bozmaya, ifsad etmeye, nefret tohumları ekmeye, sapkın inançları doğrultusunda şekillendirmeye tevessül eden her türden eylem ve söylem, dine ve inanca yönelik nefret içerikli saldırı/nefret suçu kapsamında ele alınmalı ifade ettiler. Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu’ndaki olaylarla ilgili kamuoyuna yapılan açıklamada, eğitim kurumlarının dini değerlere saygılı bir şekilde faaliyet göstermesi gerektiği vurgulandı.

Gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

 

Avni Kuru