.. Osmanlı devletinin son padişahı 2. Abdülhamid’i vefatının102. Yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Peki, 2. Abdülhamit hanı gerçektenanlayabildik mi? Ülkemiz ve İslam coğrafyaları üzerinde gelişen siyasisosyal olaylarla tarih çalışmalarıyla değeri her geçen..
..
Osmanlı devletinin son padişahı 2. Abdülhamid’i vefatının102. Yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Peki, 2. Abdülhamit hanı gerçektenanlayabildik mi?
Ülkemiz ve İslam coğrafyaları üzerinde gelişen siyasisosyal olaylarla tarih çalışmalarıyla değeri her geçen gün biraz daha anlaşılansultan Abdülhamit han hala gerektiği anlaşılmayı bekliyor. (Alman millibirliğinin kurulmasını gerçekleştiren alman devlet adamı, Prens Bismarck) diyorki: dünyada 100 gr akıl varsa bunun 90 gramı Abdülhamit Han’da 5 gramı bendekalan diğer 5 gramı da diğer dünya siyasilerindedir.
Yani Abdülhamid’i batının anladığı kadar bizimkileranlayamadılar. Abdülhamit Tanzimat sonrasındaki batıya kontrolsüz, körü körüneyönelişin karşısında inatla duran, kök ve cevherin müdaafasını son bir gayretleyapan muazzam bir şahsiyettir. Yahudiler Filistin’i istediklerinde bu topraklarkanla alındı. Asla verilmeyeceğini sert bir dille ifade etti. Abdülhamit ovakit anlaşılmış olsaydı sahtekarların tek tek maskesi düşecek. Gerçekler günyüzüne çıkacaktı.
Vaktiyle ittihat terakki fırkasının içinde Abdülhamithana düşmanlık eden filozof rıza Tevfik pişmanlığını aşağıdaki şiiriyle dilegetirmiş.
Tarihler adını andığı zaman,
sana hak verecek hey koca sultan,
bizdik utanmadan iftira atan,
asrın en siyasi padişahına. (Rıza Tevfik)
Abdühamit hanın tahttan indirilmesiyle beraber kan gölühaline çevrilen Ortadoğu’da hala huzur tesis edilememiş. Arap alemi Siyonizm’inoyuncağı haline gelmiştir. Aziz hünkarın çok önemli hizmetleri vardır. O günAbdülhamid’i anlamayanlar dün Necmettin Erbakan Hocamızı bugün de Recep tayipErdoğanı anlamadılar. Halbuki batı bu üç liderin ne kadar zeki, ne kadarçalışkan, değerli şahsiyetler olduklarını bildiği için tuzak üzerine tuzak kuruyor.Ama elbet zafer inananların olacaktır.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Selam ve dua ile.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)