Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik ustası açıkladı; İşte kış lastiğinin önemi

  Aksaray’ın lastikçisi Erhan

 

Aksaray’ın lastikçisi Erhan Alan kış lastiklerinin önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Sürücülerin kışın zor şartları altında araçları ile yollarda sıkıntı yaşamamaları için kışlık lastiklerini taktırmayı ihmal etmemeleri konusunda açıklamada bulundu.

Kışlık lastikleri neden düşünmelisiniz? Kış lastiği almanız için birçok neden vardır diyen Lastikçi Erhan Alan,  Ülkemizde kış lastiklerini kullanmak ticari araçlarda yasalarca zorunlu kılınsa da hususi sürücülerinde kışlık lastiklerini kullanarak seyahatlerinde sorun yaşamamaları konusunda duyarlı olmalarını menfaatlerine olacaktır” dedi.

Lastik ustası Erhan Alan kışlık lastik konusunda şu açıklamalarda bulundu. ‘Ne kadar soğuk, o kadar etkili: Özel olarak formüle edilmiş sırt kauçuğundan üretilen kış lastikleri, otomobilinizi buzlu ve karlı yollarda kontrol etmenizi kolaylaştırır.

Kış lastiklerinin sırt blokları daha geniştir ve sırt deseninde kışın yolda, tepelerde ve keskin virajlarda yol tutuşu için lastiğe ekstra kavrama gücü veren ve kar birikimini önleyen ekstra kanallar bulunur. Bu şekilde güçlü çekişlerini görebiliriz.

Bazı kış lastiklerinde ekstra güçlü yol tutuşu için çiviler bulunur. Bunlar tüm kış boyunca zorlu buzlanma koşulları yaşayan yerlerde çok önemlidir.

Sürücülerin çoğu, zorlu kış koşullarında araç sürerken kış lastiklerinin kendilerine ekstra güvenlik sunduğunu fark etmektedir. Bu da Güven ve kontrolü beraberinde getirmektedir.

Düşük sıcaklıklarda yaz lastikleri kış lastiklerine göre daha hızlı aşınır.

Kış lastikleri teknolojileri hakkında da açıklamada bulunan Erhan Alan, Buz Alanları: Özellikle buzlu ve kaygan yollarda, yola daha fazla tutunan, çekişi güçlendiren çok sayıda kavrama kenarına sahip sırt deseni.

Kışın Yol Tutuşu için Sırt Bileşeni: Her mevsim buz ve karla kaplı yollarda daha fazla çekiş sağlayan sırt bileşeni.

Orta Alanda 2 Boyutlu Kanat Alanı: Bu kanatlar kar ve buz üzerinde durmayı ve çalıştırmayı kolaylaştırır diyerek araç sahiplerinin kış lastiklerini taktırmada ihmalci davranmamaları konusunda da dikkat çekti.

Haber: Avni Kuru