Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da çiftçiler için yeni bir eğitim anlaşmasına imzalar atıldı

Aksaray’da çiftçileri destekleyen yeni

Aksaray’da çiftçileri destekleyen yeni bir çalışmaya imza atılarak, çiftçilerin sağlıklı üretim yapabilmeleri, teknolojik ve bilimsel alanlarda eğitim alabilmelerini sağlamak adına karar alındı.

Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü, Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Aksaray’daki üretici birliklerinden olan Aksaray Ziraat Odası Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Aksaray Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği arasında,  çiftçilerin eğitilmesi ve daha fazla destekleme alabilmeleri için avantaj elde edebilmeleri, daha sağlıklı üretmeleri, işlerini daha teknolojik ve bilimsel olarak yapmaları için eğitim verilmesi kararına varıldı.

Bu kapsamda, Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı’nda, Aksaray Milli Eğitim Müdürü Metin Alparslan, Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ile birlikte eğitim protokolü imzalandı.

“Çiftçilerimizi Belgelendirip Belgelerle Çiftçilerimiz Daha Kapsamlı İş Ve İşlemlerini Yürütecekler”

Çiftçilerin belgelerle daha kapsamlı işler yürüteceklerini dile getiren Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan,  “Aksaray ilimiz ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Damızlık Koyun Keçi Birliği başkanlarımızla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz arasında yapılan protokol kapsamında çiftçilerimize eğitimler vereceğiz. Bu eğitimlerde çiftçilerimizi belgelendirip belgelerle çiftçilerimiz daha kapsamlı iş ve işlemlerini yürütecekler ve devlet bizden de bununla ilgili destekleri alacaklar. Ben hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Aksaray, Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Potansiyeli Bakımından Ülkemizin Önde Gelen İllerinden Birisi”

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir yaptığı konuşmasında, “Çiftçilerimize bitkisel ve hayvansal üretim konularında çeşitli eğitimler veriyoruz. Aksaray, bitkisel ve hayvansal üretim potansiyeli bakımından ülkemizin önde gelen illerinden birisi. Yaptığımız üretimin miktarından ziyade bu üretimin kalitesi de çok önemli. Biz bunu sağlamak için çiftçilerimize her konuda eğitim vermeye devam ediyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve tarımla ilgili sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. 2022 ve 2023 yıllarında ilimizde yaklaşık 24 kursla yaklaşık 420 çiftçimize koyun yetiştiriciliği, damızlık sıvı yetiştiriciliği, çobanlık kursu, meyve ağaçlarında budama, mantarcılık ve bu gibi konularda eğitim verilmiştir. Bize bu imkânı sağlayan makamlığımıza, değerli oda başkanlarımıza ve tüm çiftçilerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Aksaray Ve Aksaraylı Üreticilerimiz İçin Varız”

Aksaraylı ücretiler için varız diyen Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak; “Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2024 yılında da Aksaray’da eğitim seferberliği başlatıyoruz.  İnşallah hem verimliliği hem kaliteyi artırmak için üreticilerimiz sahada bilgili tecrübeli ama burada da hem Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hem de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ziraat mühendislerimiz üreticilerimize bilgilerini aktaracaklar. Hem teknik olarak hem sahada edindiklerini bilgilerini birleştirerek kaliteyi artırmak için ellerinden geleni yapacaklar. Bu verilecek olan diplomalar devletimiz tarafından verilecek hibelerde beşer onar puan daha etkili kılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Biz Aksaray ve Aksaraylı üreticilerimiz için varız. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Yeter ki üretelim. Çiftçilerimizin emrindeyiz” şeklinde ifadesine yer verdi.

“Bu Eğitimler Aslında Olmazsa Olmazlarımız”

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan konuşmasında, “Her yıl üreticimizin iyiliği doğrultusunda eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler aslında olmazsa olmazlarımız. Çünkü bilinçli bir üretim için kesinlikle eğitimin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu açıdan da İl Milli Eğitim Müdürü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile STK’lar sarasında bir protokol imzaladık. İnşallah bütün üreticilerimize hayırlı uğurlu olur.” ifadelerini kullandı.

“Daha Çok Kazanmak, Daha Çok Üretmek”       

Görüşmede açıklamalarda bulunan Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk Tarım ve hayvancılıkta planlamanın ve eğitimin çok önemli olduğunu dile getirerek, “Hep birlikte bundan önceki dönemlerde olduğu gibi yine kurslar için bir protokol imzaladık. İlimiz bir tarım ve hayvancılık şehri ve tarım ve hayvancılıkta planlamanın ve eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kursların da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Küçükbaş hayvancılıkta hem sürü yönetimi hem de küçükbaş hayvancılık bakım beslemeyle ilgili kurslar veriliyor zaten. Bizim bir avantajımız bu sertifikayı alıp 100 anaç hayvanı olanlar ve BAĞ-KUR primleri ödeyenlere 2023 yılı için 30 bin lira destek ödemesi yapacak hükümetimiz sağ olsun. Bir maddi getirisi de var ama asıl hedef daha kaliteli, daha sağlıklı gıdayı üretmek, daha çok kazanmak, daha çok üretmek. Hem ilimizin hem ülkemizin ekonomisine daha çok katkı sağlamak için modern tesislerde bilimsel metotlarla bu işi yapmanın peşine düşmek zorundayız. Eğitimin her aranda olduğu gibi tarım ve hayvancılık da çok önemli olduğunu düşünüyor. Bunun mücadelesini veriyoruz. Emeği geçen başta Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine, Tarım ve Orman Müdürümüze ve ekibine ve bizlerle birlikte hareket eden oda ve birlik başkanlarımıza ve bu işi ısrarla sürdürmeye çalışan üreticilerimize çok teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Fatma Altınok