Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hedef, günü değil yarını kurtarmak!

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, ürüne dönüşebilecek endüstriyel projeler geliştirme odaklı yeni bir döneme girdi. Bu yeni dönem ve uygulanması planlanan stratejiler ASÜ Sosyal Tesislerde düzenlenen “Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı”nda ele alındı.

– Stratejiler, Konunun Tüm Taraflarıyla Birlikte Belirleniyor –

ASÜ’nün 2018 yılında spor ve sağlık alanında ihtisas üniversitesi olarak belirlendiğini, o tarihten bugüne sosyal alanda bir takım çalışmaların yapıldığını anımsatan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, girdikleri yeni dönemde daha çok teknik ağırlıklı projeler ortaya koyma hedefinde olduklarını belirtti. Stratejileri sadece akademiyle değil, konunun tüm taraflarıyla birlikte belirlemek için böyle bir toplantı düzenlediklerine dikkat çeken Rektör Arıbaş, “Hedefimiz, Aksaray’ı önceleyerek, bölgeye ve ülkeye katkı sağlayacak endüstriyel somut çalışmalar ortaya koymak. Bunu da tüm paydaşlarımızla birlikte yapabiliriz” dedi. Arıbaş’ın ardından konuşan Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Bayraklı ise temel planlamaları izah etti. Üniversite ile sektörleri birbirine daha da yaklaştırmak ve profesyonel zeminde iş birlikleri kurgulamak istediklerini belirten Bayraklı, “Üniversitedeki bilimsel bilgiyle sektördeki uygulama bilgisini bir araya getirmemiz gerekiyor. Bunu sağlayabilirsek ekonomik değeri olan yeni bilgi ve teknolojileri ortaya çıkartabiliriz” dedi.

– Aksaray’ın Potansiyeli Çok Yüksek, Çeşitlilik Arttırılacak –

Üniversite ve sektörün ulusal ve uluslararası kaynaklardan daha fazla yararlanmasına dair çalışmalar planladıklarını anlatan Prof. Bayraklı, şu örnekle konuşmasını sürdürdü: “TÜBİTAK’ın 1833 numaralı ‘Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması Yeşil Dönüşüm Çağrısı’ var. Bu, Dünya Bankası desteğiyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülüyor. Toplam bütçesi 450 milyon dolar. Platform başına üst limit ise 300 milyon lira. Burada bir platform oluşturup ürüne yönelik proje sunulursa 300 milyon liraya kadar destek alınabiliyor. Proje yazımı ve benzeri diğer süreçleri bütünüyle takip edebiliriz. Biz, sadece devletin verdiği bütçeyle değil, sanayicinin de katkısıyla daha büyük bütçeli, ses getirecek, Aksaray’a ve bölgeye katkı sağlayacak projeler üretmek istiyoruz. Çok iddialıyız. Aksaray’ın çok iyi bir potansiyeli var. Proje çeşitliliğini arttırabiliriz. Zora talibiz. Hedefimiz günü kurtarmak değil, yarını kurtarmaktır!” İsmail Bayraklı, konuşmasının son kısmında, yeni dönem için yapılan başvurular arasından beş projeyi desteklemeye karar verdiklerini de vurguladı.

Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, Genel Sekreter Doç. Dr. Hüseyin Erdal, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bülbül, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali Bay ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş katıldı.

Haber Bülteni