Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünya’da en çok satın alınan telefon markası hangisi oldu? İşte şaşırtan veriler!

Her yıl düzenli olarak

Her yıl düzenli olarak yapılan pazar araştırmasına göre küresel çapta satış hacmi en yüksek olan telefon markası belli oldu. International Data Corparation tarafından yapılan araştırmaya göre küresel çapta ki telefon satış hacmi ve en çok satın alınan cep telefonu markası belli oldu.

Araştırma sonucuna göre, Apple, 2023’te akıllı telefon satış hacmi bakımından Samsung’u geride bırakarak küresel pazarda liderliği ele geçirdi. Pazar araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) tarafından yapılan açıklamaya göre, küresel akıllı telefon pazarında yaşanan zorluklara rağmen, sektördeki ivmenin toparlanmaya doğru ilerlediği belirtildi.

IDC’nin açıklamasına göre, 2023’te küresel akıllı telefon satışları yıllık bazda yüzde 3,2 düşüşle 1,17 milyar adede gerileyerek son 10 yılın en düşük satış hacmine ulaştı. Bu zorlu dönemde Apple, yüzde 20,1’lik pazar payıyla liderliği elde ederken, Samsung ise yüzde 19,4 pazar payıyla ikinci sırada yer aldı.

IDC verilerine göre, Xiaomi yüzde 12,5 pazar payıyla üçüncü, Oppo ise yüzde 8,8 pazar payıyla dördüncü sırada bulunuyor. Geçen yıla göre değerlendirildiğinde, Apple’ın akıllı telefon satış hacmi yüzde 3,7 artarken, Samsung’un yüzde 13,6, Xiaomi’nin yüzde 4,7 ve Oppo’nun yüzde 9,9 azalış gösterdiği kaydedildi.

Haber: Ağustos Gerçe