Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ak İrfan Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri gezide,  tarihi yolculuğa çıktı

Ak İrfan Fen ve

Ak İrfan Fen ve Anadolu Lisesinden öğretmen ve öğrencilerine tarihi yolculuk gerçekleştirdi. Aksaray ilinde bulunan Azmi Milli Müzesi ve Zinciriye Medresesi gezi düzenleyen ak irfan fen ve Anadolu Lisesi, öğrencileri tarihi yolculuğu çıkardı.

Aksaray ilinin tarihi ve kültürel açıdan zengin olmasıyla birlikte öğrencilerin tarihi geçmişini keşfetme ve yakından tanık olma fırsatı yakalamalarını için gezi düzenlendi. Gezi esnasında Azmi Milli Müzesi ve Zinciriye Medresesi hakkında geniş çaplı bilgiler edindi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Aksaray ilinde hizmete açılan azmi milli un fabrikası bugün hala ilk günkü gibi korunarak ziyaretlerine ev sahipliği yapıyor.

Karamanoğulları tarafından hayata geçirilen ve Selçuklu motifleriyle süslenen Zinciriye Medresesi 1336 yılında yapıldığı biliniyor. Birbirinden etkileyici detaylarıyla ziyaretçilerini etkileyen ve tarihi geçmişiyle bugün hala ayakta durmaya başarıyor.

Ak İrfan Fen ve Anadolu Lisesinden öğretmen ve öğrencilerine ziyaretleri esnasında birçok bilgi edinerek geçmiş tarihi kısa bir yolculuk yaptı. Ak İrfan Fen ve Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen gezide öğrenciler eğlenceli ve bilgilendirici dakikalar yaşadı.

Haber: Fatma Altınok