Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Güzelyurt’un Büyüleyici Hazinesi Turizme Açılıyor!

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında “Güzelyurt Turizm İstişare Toplantısı” gerçekleşti.

Aksaray İl Özel İdaresinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıyı Vali Kumbuzoğlu yönetti. Toplantıda Güzelyurt ilçelisinin tarihi ve kültürel yapısı masaya yatırıldı.

Tarihi ve kültürel açıdan zengin olan Güzelyurt ilçesinin turizme dahil edilmesi adına yapılması gerekenler üzerine duran heyet, Güzelyurt ilçesinde keşfedilmeyi bekleyen tarihi dokusu ele alındı.

Güzelyurt ilçesinin turizme dahil edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Kumbuzoğlu; Tarihi ve tabii güzellikleriyle Aksaray eşsiz bir turizm potansiyeline sahip. Güzelyurt destinasyonunun Kapadokya Turizmine entegrasyonu çok önemli” ifadelerini kullandı.

Güzelyurt ilçesinin konumu itibariyle birçok tarihi, kültürel yerlere yakında olması büyük bir önem taşırken ilçesinin gelişime ve büyümesi adına tarihi dokusuna sahip çıkılması adına yapılması gerekenler üzerine duruldu.

Aksaray İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Vali Yardımcısı Şeyma Balak Polat, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, ilgili İl Müdürleri STK Başkanları ve ilgili personeller katıldı.

Haber: Fatma Altınok