Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversite öğrencileri iş kulübü eğitimleri ile başarıya koşuyor

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Üniversitesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen İş Kulübü Eğitimi’n, tamamlayan 140 öğrenci  için düzenlenen sertifika dağıtım törenine katıldı.

Aksaray Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde Vali Kumbuzoğlu konuşma yaptı. Vali Kumbuzoğlu gençlerin iş arama sürecinde teorik ve pratik bilgilerle kariyer hedeflenmesinde yardımcı olan programın fayda sağlayacağını vurguladı.

Vali Kumbuzoğlu konuşmasında, gençlerin iş hayatına teorik bilgilerin yanında pratik bilgiler edinmesini sağlayan eğitimlerinde kariyer planlamasına ve iş arama sürecinde etkin olabilmelerini olanak sağlayan iş kulübü eğitimin sağladığı fırsatlara değindi.

Vali Kumbuzoğlu ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş İş Kulübü Eğitimine katılıp başarı ile tamamlayan gençleri tebrik ederek sertifikalarını takdim etti.

Sertifika Dağıtım Törenine;  Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve çok ayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, konuştu. Rektör Arıbaş konuşmasında şehitleri yâd etti. Rektör Arıbaş;  “Çalışmalarda başarılı olmanın yolu bilim ve teknolojide ilerlemekten geçmektedir. Hem ekonomide hem de savunma sanayi alanında güçlü olmak istiyorsak bilim ve teknolojide güçlü olmak zorundayız. Bunun için de ‘ara eleman’ diye adlandırılan ama esasen ‘aranan eleman’ olan yetişmiş iş gücüne ihtiyacımız var” dedi.

Endüstri devrimine değinen Prof. Alpay Arıbaş, “Birinci endüstri devrimi buharlı makinelerin icat edilmesiyle ortaya çıktı ve buna ayak uyduramayan toplumlar geride kaldı. İkinci endüstri devrimi demiryolu, telgraf ve elektriğin icadı ile oluştu. Üçüncü endüstri devrimi ise transistorların bulunması ve elektronik çağa adım atılmasıyla gerçekleşti. Şimdi de internetin gelişimiyle endüstri 4.0 dönemi yaşanıyor. Bu çok daha büyük, çok daha ses getiren bir dönemdir. Bu nedenle gençlerimizin çok çalışması, yabancı dil ve bilgisayar teknolojilerine hâkim olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Sertifika dağıtım töreninde konulan Vali Kumbuzoğlu cümlelerine şehitleri anarak başladı. vali Kumbuzoğlu konuşmasında; “Sadece diploma almak yetmez, önemli olan mezuniyet sonrası iş sahibi olmaktır. Gençlerimizin başarılı olması, kendini ve yeteneklerini geliştirmesi ülkemizin gelecek yıllarının garanti altına alınması demektir. Biz, 2024 yılını ‘genç istihdam’ yılı ilan ettik. Özgüvenimizi, yabancı dilimizi, sosyal yönümüzü, ikili ilişkilerimizi, konuşma yeteneğimizi, anlama kabiliyetimizi, analitik gücümüzü geliştireceğiz. Duruşumuzu ve farkındalığımızı geliştirerek marka olacağız. Her şey sizler için” ifadelerini kullandı.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mahmut Akkuş; İŞKUR kampüste çok sayıda başlık hedeflediğini belirterek; şimdiye kadar üniversitede 3 bin gence eğitim verdiklerini dile getirdi İl Müdürü Akkuş, “Üniversitemizde bir irtibat noktası da açtık. Danışmanlarımız sürekli gençlerle birlikte olacak” dedi.

Haber: Fatma Altınok