Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mahsur kalan Yaralı Dağcıya Helikopter ile kurtarıldı

Ankara Medyatek Kulübü Dağcı

Ankara Medyatek Kulübü Dağcı Ekibinin Hasandağ Zirve Tırmanışında Yaşanan Olay”

Ankara Medyatek Kulübü’nün 11 kişilik dağcı ekibi, Hasandağı’nda gerçekleştirdikleri zorlu zirve tırmanışının ardından dönüş esnasında beklenmedik bir durumla karşılaştı. Dün akşam saatlerinde Karbeyaz otelde konaklayan ekip, sabaha karşı saat 03:00’te 3.268 metrelik Hasandağ’ın zirvesine tırmanış için harekete geçti.

Ancak, 3.000 metrede buzullar bölgesinde gerçekleşen iniş sırasında, 30 yaşındaki sporcu Ezgi Y.’nin ayağı kırılarak mahsur kaldı. Olayın hemen ardından Aksaray AFAD ekiplerine bilgi verildi ve bölgeye kısa sürede AFAD Arama Kurtarma ekibi ile ülke arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Havanın sert, soğuk, rüzgârlı ve karlı olması nedeniyle Jandarma Arama Kurtarma JAKDAN helikopter desteği talep edildi. Yapılan koordineli çalışmalar sonucunda, Mesleği İnşaat Teknikeri olan Ezgi Y., mahsur kaldığı yerden helikopter ile kurtarılarak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Olay, ekipman ve koordinasyonun önemini bir kez daha vurgulayarak, dağcılık sporunun beraberinde getirdiği risklere karşı etkili kurtarma operasyonlarının hayati önemini gözler önüne serdi.

Haber: Avni KURU

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde otluk alanda
Sıradaki Haber Otluk alanda çıkan yangın söndürüldü