Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de Perakende Canlanıyor: TÜİK Raporuna Göre Yıllık Yüzde 12,8 Artış!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) perakende satış endeksleri verilerinin 2023 yılı Kasım ayı verilerini açıkladı. TÜİK’ten elde edilen bilgiler göre perakende satış hacmi yıllık yüzde 12,8 oranında artarken aylık ise yüzde 0,2 oranında arttığı görüldü.
2023 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi yüzde 12,8 arttı. Aynı ayda ise; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 11,7 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 17,0 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,8 azaldığı görüldü.
2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi yüzde 0,2 arttı. Aynı ayda ise, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1,5 azaldı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 0,7 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,2 arttığı hesaplandı.
Cari fiyatlarla perakende ciro ise 2023 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79,8 artarken aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 80,8 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 86,7 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 56,6 arttığı görüldü.
2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre cari fiyatlarla perakende ciro yüzde 3,6 artarken aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 3,2 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 4,4 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,2 arttığı hesaplandı.
Haber: Fatma Altınok