Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Meclis üyesi Ertürk, “CHP’yi Bir Felaket Beklemiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk, 2023 seçimlerinin ardından yaşanan polemiklere yönelik konuştu. 2023 seçimlerinde birlikte girilen tüm partilerle diyaloğun sürüp yerel seçimlere de taşımak istediklerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk, ittifaksız gidilecek olan bir seçimde CHP’yi bir felaket beklemediğine vurgu yaptı.
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmesi beklenen mahalli idareler seçimlerine de konuşmasında değinen Meclis üyesi Ertürk, CHP’nin kendi adayı, kendi amblemiyle seçimlere gireceğini belirtti.
“CHP’yi Bir Felaket Beklemiyor”
Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk yaptığı konuşmasında; “Biz 2023 seçimlerine birlikte girdiğimiz tüm partilerle diyalogumuz sürdürüp bu seçime de taşımak istemiştik. Bu konuda Sayın Genel Başkanımız, ülkenin geleceğini daha önemli görüp hiçbir ego falan yapmadan birçok partiyi ziyaret etti. Tabi biz ittifak çağrımızı yeniledik, ittifak kapımıza açığız dedik. Ama şunu da söylüyoruz. İttifaksız gideceğimiz bir seçimde CHP’yi bir felaket beklemiyor. Cumhuriyet Halk Partisi iki belediye eksik beş belediye fazla alır” dedi.
“Bizim İçin Bir Felaket Tablosu Değil”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin oturmuş bir tabanının olduğunu ve kadrosu olduğunu dile getiren CHP Meclis Üyesi Ertürk; “Cumhuriyet Halk Partisi oturmuş bir tabanı var oturmuş bir kadrosu var. Bizim elimizde ki araştırmalarda, ittifaksız gittiğimizde de 11 büyük şehir koruyup, üzerine iki büyük şehir belediye daha ekleyebiliyoruz şu anki tabloda. Bizim için bir felaket tablosu değil, ama biz ülke için birer ortaklık yürütüldü bu devam ettirebiliriz demiştik. Bu konu tamamen kapandı” şeklinde konuştu.
“Cumhuriyet Halk Partisi Kendi Adayıyla Kendi Amblemiyle Seçime Girecek”
Aksaray’da yerel seçimlere kendi adayıyla ve amblemiyle gireceğinin altını çizen CHP Meclis Üyesi Ertürk; “Aksaray özelinde de soruyorsanız Cumhuriyet Halk Partisi kendi adayıyla kendi amblemiyle seçime girecek. Bu aday kim olur bunu değerlendireceğiz ama altılı masa artık galiba beşli masaya düştü. Geri kalan Sadet Partisi gibi, DEVA partisi gibi, Gelecek Partisi, Demokratik Parti İl Başkanlarımızla diyalogumuz devam ediyor. Aksaray’da ortak ne yapabiliriz konusundaki çabalarımız ortak devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisinin önderliğinde diğer partilerimizin de sürecin içinde olacağı şekilde biz bu konuda açık olduğumuzu belirttik. Onun dışında bir ittifak Aksaray ölçeğinde olmayacak” şeklinde ifadelerine yer verdi.
Haber: Fatma Altınok