Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizlerdeki Manipülasyon! Türkiye-Yunanistan ilişkilerine yönelik yanıltıcı haber ortaya çıktı

ANT1 Televizyonu Tarafından Servis

ANT1 Televizyonu Tarafından Servis Edilen ‘Kardak’ta Türk Balıkçıların Tacizi’ İddiası, Türk İletişim Başkanlığı Tarafından Çürütüldü.

“Sosyal medyada hızla yayılan haberin ardında gerçekler çıktı! Türkiye ile Yunanistan arasındaki dezenformasyon savaşında İletişim Başkanlığı bir kez daha gerçeği ortaya koydu.”

Türkiye ile Yunanistan arasındaki denizlerdeki yakınlaşma sürecinde, ANT1 televizyonu tarafından yayınlanan ve “Türkiye’nin Kardak’ta Yunan balıkçıları taciz ettiği” iddiasını içeren haber, Türk İletişim Başkanlığı tarafından çürütüldü. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, görüntülerin 3 yıl öncesine ait olduğunu tespit ederek, Türk Sahil Güvenliği yetkilileriyle iletişime geçip herhangi bir gerilimin olmadığını doğruladı. Bu gelişmeler üzerine İletişim Başkanlığı, haberin yanıltıcı olduğunu Türkçe, İngilizce ve Yunanca dillerinde duyurdu. ANT1 televizyonu ise yalanlamaya karşı gelen tepkilerle birlikte haberini düzeltmek zorunda kaldı. Denizlerdeki gerçekler, Türkiye’nin kararlı mücadelesi ve doğruların ortaya çıkışıyla bir kez daha gün yüzüne çıktı. Haber: Avni KURU