Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sanatçı Tanıtma Kartı Başvuruları Başladı: Kültür ve Turizm Bakanlığından Önemli Adım!

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Tespit ve Değerlendirme Kurulları” kapsamında somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarının tespit edildiği ve kayıt altına alındığı “Sanatçı Tanıtma Kartı” başvuruları başladı.

Somut olmayan kültürel miras alanlarına teşvik etmekle birlikte geleneksel kültürel korunması ve yaşatılması adına atılan adım ve kültürel miras taşıyıcıların tespit edilip değerlendirilmesiyle birlikte belirli ölçülere sahip olanları ise Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kayıt ettirmek amacıyla oluşturuldu.

Bu kapsamda sanat ve zanaat ile uğraşanların ve kurallara uygun olanların Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezinde Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olarak kayıt altına alınmasıyla birlikte turizm ve kültür bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “sanatçı tanıtma kartı” veriliyor.

Kültürel zenginlikleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla oluşturulan uygulama çalışmalarıyla 6 bin 399 ustaya “Sanatçı Tanıtma Kartı” verildi. Türkiye’nin zengin kültürünü korumak ve sahip çıkmak adına adımlar atıldı.

“Sanatçı Tanıtma Kartı” Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2 Ocak tarihinde kabul edilmesiyle birlikte 2024 yılı başvuruları 29 Şubat tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Bununla birlikte Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi’ne kaydolmak isteyen el sanatları ustaları Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi’ne çevrim içi olarak https://vatandas.ktb.gov.tr internet adresinden başvuruda bulunabilecek.

Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olarak kaydolmak isteyenler https://aregem.ktb.gov.tr/TR…/sanatci-tanitma-karti.html adresinden ayrıntılı bilgiler alabilecek.

Haber: Fatma Altınok