Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Evren Dinçer, Tek derdimiz hizmet etmek

AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI DR.

AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER VATANDAŞ ODAKLI ÇALIŞTIK:

Tek derdimiz hizmet etmek

Aksaray’a 5 yıldır birçok noktada hizmet eden Aksaray Belediye Başkanı Dr.Evren Dinçer, ilk başladığı nokta ile geldiği nokta arasında çok mesafe olduğunu söyledi. Hiç pişmanlığı olmadığını vurgulayan Dinçer, çalışmalarının merkezine her zaman vatandaşların memnuniyetini koyduğunun altını çizdi.

5 yıldır Aksaray Belediye Başkanı olarak görev yapan ve 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için yeniden aday adaylığı için müracaat eden Dr. Evren Dinçer, “5 yıl önce Aksaray’ımıza geldik, hızlı bir şekilde çalışmaya koyulduk. Bir taraftan kendimizi anlatmaya, izah etmeye çalıştık. Bir taraftan da Aksaray’ın bekleyen kronikleşmiş sorunları, yapılması gereken işler, adım atılması gereken işler vardı. Biraz inisiyatif almak gerekiyordu. Bir taraftan siyaseti öğrenmek, siyaset tarafını düzenlemek, yürütmek icap ediyordu. Birçok yönüyle bakıldığında, çok tanıdığımız, bildiğimiz, aşikar olduğumuz işler değildi işin özü. Kendimiz alan itibariyle. Çünkü bürokraside göre vazifeyi üstleniyorduk. Orada da kendi alanımız itibariyle işlerimizi, vazifelerimizi yapıyorduk. Ama tabi siyaset tarafı, şehir tarafı biraz farklıydı. Her işte olduğu gibi, bu işte de bir tekemmül olduğunu elbette oldu. İyi manada gelişmeler oldu. Güzellikler oldu. Yaşadıklarımız oldu. Tecrübelerimiz oldu. Öğrendiklerimiz oldu. Hatta şunu diyebilirim: Son iki ayda mesela şu süreçte yaşadıklarımın, belki beş yılda siyasette yaşadıklarımın üzerinde bir tecrübe gösterdi, öğretti bize. Bunları belki daha sonra konuşacağız. Yani şu an belki bugünün gündemi değil ama.” dedi.

YAPTIĞIMIZ ŞEYLERİN MERKEZİNE, ÖZÜNE HER ZAMAN VATANDAŞIN MEMNUNİYETİNİ KOYMAYA ÇALIŞTIK

Belediyecilik faaliyetlerini dışarıdan herkesin kendince bir kalıba oturttuğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Kendi penceresine meseleye bakıp ona göre yoruyor, yordamlıyor ya da tasvir ediyor. Ama bu taraftan bakıldığında, işin icra kısmından meseleye bakıldığında her yönüyle, her tarafıyla meseleyi görüyorsunuz. Dolayısıyla da gerçekten ülkemizde belediye başkanlığı yapabilmek zor bir iş. Tüm bu bahsetmiş olduğum dinamiklerle, dengelerle ve gruplarla iyi ilişkiler yürüterek de bir çıktı ortaya çıkarmak gerekiyor. Hizmetle, vatandaşın memnuniyetini artırmak lazım. Burada en önemli konu vatandaşın memnuniyeti. Yani burada belediyecilik, kamu görevi, kamu hizmeti, idarecilik bu işlerin en temelinde vatandaşın memnuniyeti var. Vatandaşı mutlu etmek, memnun etmek. Bu en önemli başarı kriteridir. Öyle olması gerekir. Başka türlü girişimler, başka türlü faaliyetler yaparken siz kendinizi başarı olarak addedebilirsiniz ama bu sadece kendinizi böyle ifade etmekten öteye geçmez diye düşünüyorum. Biz böyle yapmadık. İşimizin, tarzımızın, hareket tarzımızın, yaptığımız şeylerin merkezine, özüne her zaman vatandaşın memnuniyetini, vatandaşın talep isteği ve aksiyonu hemşehrilerimizin menfaatini koymaya çalıştık ve bu mimarda hareket ettik. Doğru yaptığımızı da düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

GELDİĞİMİZ NOKTA İLE İLK BAŞLADIĞIMIZ NOKTA ARASINDA ÇOK MESAFELER VAR

Hiç pişmanlığı olmadığını vurgulayan Başkan Dinçer, “Gayet memnunum ve vicdanım rahat. Çok doğru yaptığımı düşünüyorum. İnşallah Allah fırsat verirse aynı şekilde de çalışmaya, davranmaya devam edeceğim. Elbette şu an geldiğimiz nokta ile ilk başladığımız nokta arasında çok çok mesafeler var. Çok bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum olumlu anlamda. Bunları da inşallah ilerleyen dönemde Allah fırsat verirse tekrar vatandaşlarımıza hizmet noktasında, hizmete yansıması, hizmete dönüşmesi noktasında sarf edeceğimiz çabaların tekrar bu şekilde olması gerekli.” diyerek sözlerine son verdi. Haber: Ağustos GERÇE