Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İslam Alemi, Mukaddes Üç Aylara Cumayla Merhaba Diyor!

Recep, Şaban ve Ramazan

Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan mukaddes üç aylar, heyecanla beklenen bir atmosferde 12 Ocak Cuma günü başlıyor.
Müslümanlar için manevi bir yolculuk olan bu aylar, ibadet ve düşünce yoğunluğuyla gündelik hayatlarını şekillendirme fırsatı sunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre, 11 Ocak Perşembe akşamı Regaip Kandili ile başlayacak olan üç aylar, Miraç, Berat Kandilleri ve Kadir Gecesi gibi özel günlerle dolu. İslam dünyası, bu mübarek günlerde manevi derinliği yaşamaya hazırlanıyor.

Müslümanlar için önemli bir ibadet dönemi olan üç aylar, dini hissiyatın yoğunlaştığı bir zaman dilimi sunarken, Regaip Kandili ile başlayarak Miraç ve Berat Kandilleri ile devam ediyor. Ramazan’ın müjdecisi Berat Kandili’nin ardından 11 Mart’ta başlayacak olan Ramazan ayı, on bir ayın sultanı olarak kabul ediliyor.

Kur’an-ı Kerim’de ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi ise 5 Nisan’da idrak edilecek. Müslümanlar, bu mübarek geceyi dua ve ibadetle geçirerek Ramazan Bayramı’na hazırlanacak. 10 Nisan’da başlayacak olan Ramazan Bayramı, bir ay boyunca süren manevi yolculuğun ardından gelen bir bayram coşkusuyla karşılanacak.

Bu özel günler, İslam dünyasında birlik ve dayanışma duygularını kuvvetlendirirken, bireyleri manevi olarak yeniden doğmaya davet ediyor. Haber; Fatma Altınok